Θετικός στον κορωνοϊό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο twitter.

«Eνημερώθηκα από Δήμαρχο που συναντήθηκα τις προηγούμενες μέρες, ότι εμφάνισε συμπτώματα #Covid19. Αμέσως υποβλήθηκα σε έλεγχο και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Θα παραμείνω το επόμενο διάστημα σε απομόνωση, ασκώντας εξ αποστάσεως και με ασφάλεια τα καθήκοντα μου. #Μένουμε_Ασφαλείς», έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

«Να ενημερωθούν για τον covid οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας»

Η ενημέρωση των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) όλης της χώρας, σχετικά με τη διαχείριση της Covid-19  ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε νωρίτερα την Τρίτη με τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, τους Εκλέκτορες του ΙΣΑ στον ΠΙΣ, καθώς και τις Επιστημονικές και Επαγγελματικές Ενώσεις των ιατρών.

Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να ενημερωθούν οι γιατροί της ΠΦΥ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείριση των περιστατικών ώστε αφενός να προληφθούν οι επιπλοκές που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και αφετέρου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Τονίστηκε η ανάγκη, οι ασθενείς να παρακολουθούνται στενά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι και παρουσιάστηκαν οι ενδείξεις της σοβαρής νόσησης που πρέπει να οδηγήσουν τον ασθενή για εργαστηριακό έλεγχο ή για νοσηλεία. Διατυπώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός αλγόριθμου που θα διευκολύνει την παρακολούθηση των ασθενών.

Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στην παρακολούθηση των μακροχρόνιων συμπτωμάτων μετά τη νόσηση με Covid-19 λοίμωξη, καθώς και την ανάγκη αποκατάστασης για τους ασθενείς που χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Επίσης επισημάνθηκε ο κίνδυνος της επαγγελματικής μόλυνσης και έγινε αναφορά στις οδηγίες για την προστασία των επαγγελματιών υγείας.
«Να ενισχυθεί η ΠΦΥ»

Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε επίσης την ανάγκη να ενισχυθεί η ΠΦΥ που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία.

«Η ΠΦΥ αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας ειδικά στην μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα μας ενάντια στην επιδημία καθώς αποτελεί το ανάχωμα για να μην φτάσουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία. Η σωστή παρακολούθηση των ασθενών με Covid-19 και η έγκαιρη διάγνωση των πιθανών επιπλοκών τους παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόγνωση της νόσου και την επιβίωση του ασθενή.

Στόχος είναι να αποτραπεί όσο είναι δυνατόν η επιβάρυνση των νοσοκομείων και να προληφθούν οι επιπλοκές που θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Οι γιατροί της ΠΦΥ έχουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μάχη ενάντια στη μεγάλη υγειονομική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση, στενή συνεργασία και κεντρικός συντονισμός όλων των ειδικοτήτων της ΠΦΥ που εμπλέκονται στη διαχείριση της Covid λοίμωξης» τόνισε ο κ. Πατούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ίσως να μην έχει προηγούμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που δεν συνηθίζεται.Το να αναφέρεται ο Πρόεδρος ενός κράτους κατά τη διάρκεια των επισήμων προσφωνήσεων και αντιφωνήσεων προς τον αρχηγό του κράτους που επισκέπτεται σε έναν Δήμο και να ευχαριστεί μάλιστα την Δημοτική του Αρχή! Αυτό έκανε ο Πρόεδρος[…]

Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Δευτέρα 29 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά θα γίνει τη Δευτέρα 29-7-2019 και ώρα 17:00 στο Δημαρχείο της πόλης (Πλατεία Κοραή) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 84 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *