Θρύψαλα έγινε το κατηγορητήριο της Σπανού για Ολυμπιακό και Μαρινάκη

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν στην ακροαματική διαδικασία οι κατηγορίες σε βάρος του Ολυμπιακού και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη για τη γνωστή υπόθεση με τα φερόμενα στημένα παιχνίδια. Χαρακτηριστικές είναι οι αγορεύσεις των νομικών συμβούλων της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και του διοικητικού ηγέτη των Πειραιωτών στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που έκαναν θρύψαλα την έκθεση της εισηγήτριας Παναγιώτας Σπανού. 

Η κα Ευαγγελία Παναγιώτου, συνήγορος του κ. Μαρινάκη ανέφερε στην αγόρευση της:
«Το συμπέρασμα που βγαίνει αδιαμφισβήτητα είναι ότι αν θεωρούσαμε ότι υπήρχαν ψήγματα κατηγορίας στην προδικασία, στην ακροαματική διαδικασία κατερρίφθησαν και αυτά.

Για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος δεν γίνεται καμία αναφορά σε Ολυμπιακό ή Μαρινάκη, από οποιονδήποτε. Ο Εμίλιο Γκαρσία, της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, είπε: Δεν μπορεί να ληφθεί καν υπόψη ο περιοριστικός όρος.

Ο Φύσσας ήρθε και είπε: Δεν μίλησα ποτέ για τον Ολυμπιακό. Δεν μίλησα ποτέ για χειραγώγηση. Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, για ποιο λόγο είμαστε εδώ.

Το υπόλοιπο υλικό είναι διηγηματικού χαρακτήρα. Είναι δημοσιεύματα, ανακοινώσεις, δηλώσεις κλπ, που τα παίρνουν οι μάρτυρες παραμάσχαλα και πάνε και καταθέτουν. Πέρα από κρίσεις, αισθήσεις και εντυπώσεις, τίποτε άλλο δεν εισέφεραν οι μάρτυρες.

Ο κ. Μελισσανίδης, τίποτα δεν είπε. Δεν αναφέρθηκε σε πραγματικά περιστατικά, όπως και στο ποινικό δικαστήριο. Ο κ. Αλαφούζος, γενικόλογες δηλώσεις ότι κάτι συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κατηγορία δεν έχουμε.

Και για το Χίλτον, όλοι οι μάρτυρες, και ο Χρήστος Σάββας, είπαν ότι τίποτα επιλήψιμο δεν υπήρξε. Αν είναι να φέρουμε εδώ όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία.

Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτή τη διαδικασία. Συρθήκαμε εδώ από αντιζηλίες, αντεκδικήσεις, από δημοσιεύματα και εντυπώσεις».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Χατζησαββάογλου, που αναφέρθηκε κυρίως στο νομικό θέμα του βαθμού απόδειξης που απαιτείται στην αθλητική δικαιοσύνη:

«Δεν υπάρχει πραγματικό περιστατικό που να αναφέρθηκε από τους μάρτυρες. Όλοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να αποτελεί έστω ένδειξη χειραγώγησης. Αιτούμαστε την απαλλαγή μας».

Τέλος, για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, αγόρευσε ο δικηγόρος Βασίλης Δημακόπουλος:

«Το διαιτητικό λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού. Το είπε και το CAS το 2015 στον Παναθηναϊκό. Τα διαιτητικά σφάλματα με δόλο είναι παράγωγα της συμφωνίας που προϋπήρξε για χειραγώγηση του αγώνα. Εδώ αντιστρέψαμε τα πράγματα.

Οι Μπριάκος, Δούρος, Κουρίδης, Σαρρής είχαν ήδη αποχωρήσει από αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου στο επίδικο διάστημα, που εξετάζουμε σήμερα εδώ. Δηλαδή η μισή υποτιθέμενη συμμορία, είχε φύγει από το ποδόσφαιρο. Ο Χιου Ντάλας επέλεξε τον Σπάθα για να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό; Σε ματς που ήρθε 0-0;

Κάποιος που έχει εθιστεί στον καταγγελτικό λόγο, δεν είναι φιλαλήθης. Δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Ο κ. Αλαφούζος δεν εισέφερε το ελάχιστο στοιχείο. Ο κ. Βελλής έχει αμετακλήτως κηρυχθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή είχε πει για τους δανεικούς του Ολυμπιακού. Δεν θυμάμαι ούτε έναν μάρτυρα να εισφέρει κάτι στη διαδικασία.

Πρέπει να καταλήξετε σε απαλλακτική κρίση, τόσο για τον κ. Μαρινάκη, όσο και για την ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Μπαταγιάννης: «Για να μη χάσει τη δουλειά του πήγε στον ανακριτή ο Φύσσας»

Ο κ. Βαγγέλης Μπαταγιάννης (εκπροσωπεί στο δικαστήριο (μαζί με τον Αργύρη Λίβα) την ΠΑΕ Ατρόμητος, τον Γιώργο Σπανό, τον Γιάννη Αγγελόπουλο και τον Ρικάρντο Σα Πίντο.)τόνισε στην αγόρευσή του: «Αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η αθωότητά μας για τον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 που έγινε στις 4/2/2015. Ο αγώνας χειραγωγήθηκε με σκοπό το κέρδος λέει το κατηγορητήριο, αλλά έρχεται η ίδια η UEFA και λέει ότι για αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από στο Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης.
Ο Φύσσας δεν ανασκεύασε την κατάθεσή του. Είπε τα πραγματικά γεγονότα εδώ. Οι δύο από τους τέσσερις παίκτες που εκείνος υπέθεσε ότι εννοούσε ο Σα Πίντο, έπαιξαν κανονικά. Και ο τρίτος είπε ότι ζήτησε ο ίδιος να μην παίξει. Γι’ αυτό ήρθε και είπε ότι δεν μίλησε ποτέ για χειραγώγηση και ότι ο Ατρόμητος χτύπησε το παιχνίδι.

Πήγε στον ανακριτή τον Μάρτιο του 2015. Λίγες μέρες πριν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει 2-0 από τον Ατρόμητο και έχανε το πρωτάθλημα. Για να μην χάσει τη δουλειά του ο Φύσσας, αναγκάστηκε και πήγε στον ανακριτή και να κατασκευάσει αυτή την ιστορία. Γιατί τον φώναξε το αφεντικό του και του είπε τι έγινε και χάσαμε; Και ο Φύσσας του είπε ότι με εμάς τα έδωσε όλα ο Ατρόμητος, ενώ με τον Ολυμπιακό δεν παίξανε τίποτα. Και έτσι του είπε ο κ. Αλαφούζος να πάει στον ανακριτή.

Βρεθήκαμε στη μέση ενός πολέμου που πάντα υπάρχει μεταξύ των μεγάλων ομάδων. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας για την αθωότητα των εντολέων μου».

Σπανού: «Η αξιολόγηση του υλικού εναπόκειται στην κρίση σας»

Η εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Παναγιώτα Σπανού είχε πει απευθυνόμενη στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής:

«Όλη η διαδικασία κινήθηκε βάσει του αμετάκλητου βουλεύματος. Ο βαθμός απόδειξης είναι η σφοδρή πιθανολόγηση. Τα αποδεικτικά στοιχεία θεωρήθηκαν επαρκή για να οδηγηθεί η υπόθεση σε ακροαματική διαδικασία. Πράγματι, ορισμένοι μάρτυρες ανασκεύασαν τις αρχικές τους καταθέσεις. Άλλοι επέμειναν σε αυτές. Η αξιολόγηση του υλικού εναπόκειται στην κρίση σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημη καταγγελία για τα έκτροπα της Λεωφόρου

Επιστολή στην ΚΕΔ, με κοινοποίηση στην ΕΟΚ και στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων, απέστειλε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, καταγγέλλοντας τα αίσχη της Λεωφόρου. Οι ερυθρόλευκοι  εξέφρασαν την απορία για το τι έπρεπε να είχε γίνει ακόμα (πόσα ακόμα υβριστικά συνθήματα έπρεπε να είχαν ακουστεί και πόσα ακόμα αντικείμενα έπρεπε να είχαν πέσει;) για[…]

Περισσότερα »

Super League: Η ημερομηνίες των play-offs και των play out

Την Πέμπτη (5/3) θα πραγματοποιηθούν από τη Σούπερ Λίγκα οι κληρώσεις για τα πλέι οφ και πλέι άουτ του εφετινού πρωταθλήματος, η κανονική διάρκεια του οποίου ολοκληρώθηκε χθες (1/3). Δείτε τις ημερομηνίες των αγώνων:

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *