Τηλεδιάσκεψη Κ. Σκρέκα με τους θεσμούς για το Ταμείο Ανάκαμψης

Συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα πραγματοποιηθούν εντός του επόμενου διαστήματος, μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΕΕ ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε όλες τις επιμέρους προτάσεις σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου για τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένα με την αξιολόγηση των εθνικών σχεδίων τα οποία θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην τηλεδιάσκεψη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, συμμετείχαν επίσης κυβερνητικά στελέχη από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή που έχει αναλάβει τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον επόμενο μήνα.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συζητήθηκαν η στρατηγική και οι στόχοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που είναι σε επεξεργασία για υποβολή.

Ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εγχείρημα της απολιγνιτοποίησης, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ενέργειας, τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Επιπρόσθετα, έγινε ανάλυση των επιμέρους τεχνικών λεπτομερειών και χρονοδιαγραμμάτων των προτάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους στόχους που έχουν τεθεί από την ελληνική πλευρά, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξουν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, εντός του επόμενου διαστήματος, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε όλες τις επιμέρους προτάσεις σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που τελικά θα υποβληθούν με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραγασάκης: Γέφυρα από τη μνημονιακή διαχείριση στον νέο ορίζοντα το ολιστικό σχέδιο

«Το σχέδιο για την ανάπτυξη βρίσκεται σε ρήξη με το παρελθόν και σε αντιπαράθεση με τον νεοφιλελευθερισμό» ανέφερε μιλώντας στη συζήτηση αρχηγών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης Ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι το σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον που παρουσιάζεται σήμερα, «έχει βασιστεί στην προσπάθεια που έγινε τα τρία προηγούμενα[…]

Περισσότερα »

Τι σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενίσχυση της συμπολίτευσης στη Βουλή προχωρά η κυβέρνηση με το βλέμμα στο χρέος. Σε πολιτικές πρωτοβουλίες αναγκάζει τον Αντώνη Σαμαρά και τον κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο το χθεσινό αποτέλεσμα. Η Νέα Δημοκρατία έχασε αλλά η κυβέρνηση δεν κατέρρευσε, τουλάχιστον απότομα. Ο κ. Σαμαράς έχει στη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *