«Τα δημοτικά ραδιόφωνα δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις»

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την εξαίρεση των δημοτικών ραδιοφώνων από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών ζητά η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης, με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που τέθηκε σε διαβούλευση.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1, ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Κυριακίδης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πρόχειρο, τονίζοντας ότι τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δημόσιο χαρακτήρα και δεν πρέπει να μπουν σε ένα παζάρι – τζογάρισμα συχνοτήτων

«Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προχώρησε σε ένα αρκετά πρόχειρο νομοσχέδιο σχετικά με τις ψηφιακές ραδιοφωνικές συχνότητες και για να υλοποιηθεί θα χρειαστούν ίσως και χρόνια. Το περίεργο σε όλη αυτή την ιστορία, χαρακτηριστικό της προχειρότητας και πιθανόν της ασυνεννοησίας εντός της κυβέρνησης, είναι ότι το συγκεκριμένο υπουργείο θεωρεί ότι οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δεν ξέρω από πού προήλθε αυτή εντύπωση», δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Όλοι γνωρίζουν ότι οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και δεν έχουν επιδίωξη το κέρδος. Ανήκουν στους Δήμους άρα ο ρόλος τους θα είναι διαφορετικός και έπρεπε να αντιμετωπιστούν αναλόγως. Παρά τις συναντήσεις και την επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο υπουργείο αγνοήθηκε αυτή η θέση μας, ότι δηλαδή οι δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί είναι δημοτικές επιχειρήσεις και ο στόχος τους είναι να ενημερώσουν τους δημότες και τους πολίτες σε τοπικό επίπεδο και συγχρόνως να αναδείξουν την τοπική δημοσιότητα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως επισήμανε, «Είμαστε αποφασισμένοι να αντιταχθούμε σε αυτές τις προθέσεις της κυβέρνησης, έχοντας την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, όπως έγινε σαφές και στο πρόσφατο συνέδριο της στα Ιωάννινα, καθώς και των δημοσιογραφικών ενώσεων, της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ».

«Έχουμε ετοιμάσει ήδη μία ολοκληρωμένη πρόταση με την οποία πραγματικά δείχνουμε με στοιχεία και με νομικά επιχειρήματα που βασίζονται στη νομολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στο εθνικό δίκαιο ότι τα δημοτικά ΜΜΕ έχουν έναν δημόσιο χαρακτήρα και δεν μπορούν να μπουν σε ένα παζάρι – τζογάρισμα για τις συχνότητες όπως έχει συμβεί με τις τηλεοπτικές άδειες παλαιότερα», είπε ο κ. Κυριακίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέσμευση 1,5 τόνου πορτοκαλιών στην Aγορά του Ρέντη

Στη δέσμευση πορτοκαλιών συνολικού βάρους 1.500 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές  τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην κεντρική λαχαναγορά του Αγ. Ι. Ρέντη. Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών στη λαχαναγορά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, οι ελεγκτές[…]

Περισσότερα »

Εκδήλωση με θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Εκδήλωση που ανέλυσε όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα, πραγματοποίησε η Εθνική Εταιρεία στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο οικονομολόγος – συγγραφέας Γρηγόριος Πέτρου και ο επικοινωνιολόγος – συγγραφέας Ιωάννης Κολοβός. Ο κ. Πέτρου μίλησε για την σκοπιμότητα της αλλοίωσης του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *