Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου η πρώτη έκλειψη ηλίου του νέου έτους

Μερική έκλειψη Ηλίου, η πρώτη του έτους, θα συμβεί στις 6 Ιανουαρίου, όμως δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας.

Το φαινόμενο συμβαίνει, όταν η Σελήνη καλύπτει εν μέρει τον ηλιακό δίσκο (αν τον καλύπτει 100%, τότε η έκλειψη είναι ολική).

Η μερική έκλειψη θα αρχίσει κοντά στο Πεκίνο και θα είναι ορατή από τμήματα της Ανατολικής Ασίας (Σιβηρία, Κίνα, Ιαπωνία κ.α.) και του βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού. Η καλύτερη παρατήρηση θα γίνει από τη βορειοανατολική Ρωσία, όπου ο δίσκος του Ήλιου θα φαίνεται καλυμμένος κατά σχεδόν τα δύο τρίτα (62%).

Στη διάρκεια του 2019 θα υπάρξουν συνολικά πέντε εκλείψεις, τρεις ηλιακές και δύο σεληνιακές. Θα ακολουθήσει μια ολική έκλειψη Ηλίου στις 2 Ιουλίου, που θα είναι ορατή σχεδόν μόνο από τη Νότια Αμερική και το Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και μια ακόμη στις 26 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη πάνω από την Ασία και την Αυστραλία, αλλά ως δακτυλιοειδής πάνω από τη Σ.Αραβία, την Ινδία και τη ΝΑ Ασία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 16-bit παιχνίδια της Disney είναι διαθέσιμα για υπολογιστές

Για όλους τους λάτρεις των παιχνιδιών Disney εκεί έξω, ήρθε η ώρα για νοσταλγία. Το GOG.com με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση αποκάλυψε ότι τρία κλασικά, 16-bit ρετρό παιχνίδια Disney από τη δεκαετία του ’90 πρόκειται να είναι διαθέσιμα στο κατάστημά της. Με άλλα λόγια, μπορείτε τώρα να παίξετε αυτά τα παιχνίδια[…]

Περισσότερα »

Microsoft: Διαθέτει δωρεάν το Office για Android και iOS

H Microsoft προχώρησε την Παρασκευή σε μια κίνηση-έκπληξη, καθώς διέθεσε τη σουίτα Office δωρεάν για iOS και Android συσκευές. Ο «γίγαντας» του software αλλάζει πλήρως την τακτική του για το Office θέλοντας να κρατήσει τους καταναλωτές προσηλωμένους στο Word, το Excel και το PowerPoint. Από σήμερα λοιπόν δεν θα χρειάζεστε συνδρομή στο Office 365 για να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *