Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου η πρώτη έκλειψη ηλίου του νέου έτους

Μερική έκλειψη Ηλίου, η πρώτη του έτους, θα συμβεί στις 6 Ιανουαρίου, όμως δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας.

Το φαινόμενο συμβαίνει, όταν η Σελήνη καλύπτει εν μέρει τον ηλιακό δίσκο (αν τον καλύπτει 100%, τότε η έκλειψη είναι ολική).

Η μερική έκλειψη θα αρχίσει κοντά στο Πεκίνο και θα είναι ορατή από τμήματα της Ανατολικής Ασίας (Σιβηρία, Κίνα, Ιαπωνία κ.α.) και του βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού. Η καλύτερη παρατήρηση θα γίνει από τη βορειοανατολική Ρωσία, όπου ο δίσκος του Ήλιου θα φαίνεται καλυμμένος κατά σχεδόν τα δύο τρίτα (62%).

Στη διάρκεια του 2019 θα υπάρξουν συνολικά πέντε εκλείψεις, τρεις ηλιακές και δύο σεληνιακές. Θα ακολουθήσει μια ολική έκλειψη Ηλίου στις 2 Ιουλίου, που θα είναι ορατή σχεδόν μόνο από τη Νότια Αμερική και το Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και μια ακόμη στις 26 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη πάνω από την Ασία και την Αυστραλία, αλλά ως δακτυλιοειδής πάνω από τη Σ.Αραβία, την Ινδία και τη ΝΑ Ασία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γιορτή επιστήμης και περιβάλλοντος στην Καλλιθέα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το δήμο Π. Φαλήρου, διοργανώνουν Γιορτή Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού της Παραλίας Καλλιθέας. Συναυλίες, θεατρικά[…]

Περισσότερα »

Ειδική επικάλυψη στα κτίρια υπόσχεται… ενέργεια

του Γιάννη Δημητρίου… Ακόμα μία προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας με εφαρμογή ειδικής επικάλυψης μας έρχεται από το πανεπιστήμιο Stanford, αλλά αυτή τη φορά μιλάμε για εφαρμογή σε όλες τις επιφάνειες ενός κτιρίου και όχι μόνο σε παράθυρα. Οι ερευνητές κατασκεύασαν ένα νέο υλικό με πάχος μόλις 1.8μm, το οποίο έχει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *