Την παραχώρηση προβλήτα στον Σκαραμαγκά ζητά ο Δ. Χαϊδαρίου

Την παραχώρηση του προβλήτα Νο 4 στον Σκαραμαγκά για να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής ζητά, με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.

Πρόκειται για έκταση 220 στρεμμάτων και, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΔΣ, «είναι σαφές ότι έχει δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα, αφού η καταπάτηση της παραλίας (100 στρέμματα) και το παράνομο μπάζωμα-επιχωμάτωσης στη θάλασσα (120 στρέμματα) δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν». Ο δήμος υπόσχεται καθαρισμό των θαλάσσιων ρύπων, ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίας ώστε να είναι προσβάσιμη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι «οι επιλογές κυβερνήσεων προηγούμενων δεκαετιών, καταδίκασαν σε “αφανισμό” ένα από τα πλέον θελκτικά σημεία της Δυτικής Αθήνας. Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έκανε μια σύντομη αναδρομή, αναφέροντας ότι η καταστροφή του Σκαραμαγκά άρχισε το 1956 και συνεχίστηκε μέχρι το 1977, διάστημα κατά το οποίο «η όμορφη και πραγματικά γλαφυρή σαν ζωγραφιά παραλία, γέμισε με σαπιοκάραβα, φορτηγά, νταλίκες και άλλα που αλλοίωσαν εντελώς το περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση του χώρου αποτελεί πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής και έχει στηριχθεί με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, άρθρα στα ΜΜΕ, ερωτήσεις στη Βουλή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Ε.: Πειραιά: Δέσμευση 6,6 τόνων κατεψυγμένου φιλέτου γλώσσας

Στη δέσμευση κατεψυγμένου φιλέτου γλώσσας προέλευσης Κίνας συνολικού βάρους 6.650 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε ψυκτική αποθήκη του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν 665 χαρτοκιβώτια με κατεψυγμένη γλώσσα φιλέτο προέλευσης Κίνας βάρους 6.650 κιλών, επειδή μετά από[…]

Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 12-10 στις 17:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με τα εξής Θέματα Ημερήσιας Διάταξη ‘Ανακοίνωση του προϋπολογισμού έτους 2016 του ΑΣΥΛΟΥ ΠΕΝΗΤΩΝ ΒΑΣ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΩΘΙΕΡΕΩΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.’ ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ 1ο: «Χωροθέτηση περιπτέρων στο Δήμο Πειραιά». ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής της εργασίας ″ Πιλοτική εφαρμογή και λειτουργία 2 νέων θέσεων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *