Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, λίγες ημέρες πριν τη συνταξιοδότησή του, λόγω, όπως ανέφερε, των διαρροών των διασκέψεων για τον ασφαλιστικό νόμο (νόμος Κατρούγκαλου).

Αναλυτικότερα, ο κ. Σακελλαρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις που δέχονται τους τελευταίους μήνες οι Σύμβουλοι. Ο κ. Σακελλαρίου έκανε ειδική αναφορά στις διαρροές για τον νόμο Κατρούγκαλου.
Πιο συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από τη διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαφυλάξει το απόρρητο των διαδικασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σακελλαρίου υπέβαλε την παραίτησή του περίπου ένα μήνα πριν από την υποχρεωτική συνταξιοδότησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Κάρολος Παπούλιας

Στο νοσοκομείο Metropolitan εισήχθη το πρωί της Δευτέρας με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Κάρολος Παπούλιας. Ο 88χρονος πολιτικός υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, σύμφωνα όμως με το γραφείο του δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. «Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας, εισήχθη στο νοσοκομείο για προγραμματισμένες[…]

Περισσότερα »

Τσίπρας: Εμβληματική μεταρρύθμιση… νέα φιλοσοφία στο ΕΣΥ

Τη δημιουργία μέχρι το τέλος του έτους 239 μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 25 θα λειτουργήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «προτεραιότητά μας είναι οι λαϊκές περιοχές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *