Το 2019 ας κάνουμε την αρχή… ας είναι αυτός ο στόχος μας

Του Νίκου Παρασκευά

Σε λίγες ώρες το 2018 θα αποτελεί παρελθόν. Ένας νέος χρόνος θα περάσει το κατώφλι της Ιστορίας με το νούμερο 2019. Το ζητούμενο όμως για κάθε χρόνο, και ειδικά για κάθε νέο χρόνο, δεν είναι να περάσει το κατώφλι της Ιστορίας, γιατί αυτό θα γίνει, είναι νομοτελειακό, καθορισμένο και δεν αλλάζει.

Το σημαντικό είναι αν ο νέος χρόνος θα γράψει Ιστορία, αν θα μείνει στην Ιστορία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και με όποιον τρόπο συμβεί, αν δηλαδή μείνει στην Ιστορία για κάτι θετικό ή για κάτι αρνητικό (που σίγουρα το απευχόμεθα), εν πολλοίς βρίσκεται και στο δικό μας χέρι. Εμείς θα αλλάξουμε ό,τι μας ενοχλεί, ό,τι δεν συνάδει με αυτά που θέλουμε και πιστεύουμε, ό,τι δεν μας αρέσει, μας δυσκολεύει, μας πνίγει. Εμείς θα γυρίσουμε τον τροχό της μοίρας μας και θα αλλάξουμε πορεία. Φτάνει να καταλάβουμε, να νιώσουμε ότι μπορούμε. Ότι είμαστε ικανοί, άξιοι, αρκετοί για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο.

Ότι έχουμε τα φόντα και τις δεξιότητες για να κάνουμε αυτό που μας αξίζει, που μας πρέπει. Πώς θα το καταλάβουμε όμως αυτό; Πώς θα το νιώσουμε; Μόνο αν ψάξουμε βαθιά μέσα μας, βρίσκοντας στην ψυχή μας την ομοίωση με τον Δημιουργό και επιδιώκοντάς τη με κάθε τρόπο. Τότε θα δούμε ότι είμαστε φτιαγμένοι για τα ανυπέρβλητα, για τα πολύ μεγάλα. Και απλά η ύλη, το ένα συνθετικό της ύπαρξής μας, μας εμποδίζει να τα κάνουμε.

Αν λοιπόν καταφέρουμε να ενισχύσουμε το πνεύμα μας

Αν λοιπόν καταφέρουμε να ενισχύσουμε το πνεύμα μας, αποδυναμώνοντας την ισχύ της υλικής μας υπόστασης, τότε θα πετύχουμε αυτόν τον μεγάλο στόχο, που θα πρέπει να είναι για όλους στόχος ζωής. Αν ο καθένας ελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις που κρύβει μέσα του και ξεκινήσει την ατομική του βελτίωση, το πρώτο βήμα θα έχει γίνει. Τα άλλα θα ακολουθήσουν, είναι σίγουρο. Αρκεί να γίνει η αρχή.

Αυτήν την αρχή λοιπόν είναι ευκαιρία να κάνουμε τον νέο χρόνο. Να αρχίσουμε να προσπαθούμε για την ατομική μας βελτίωση. Να γίνουμε καλύτεροι σε όλα. Σε ό,τι πιστεύουμε, σε ό,τι κάνουμε. Και τότε, νομοτελειακά, θα βελτιωθεί, θα ανέβει επίπεδο η κοινωνία. Θα έχουμε την κοινωνία που θέλουμε. Τον κόσμο που μας αξίζει και την προοπτική για την οποία προοριζόμαστε.

Η χρονιά της ατομικής επανεκκίνησης

Ας το επιχειρήσουμε λοιπόν αυτό και ας μείνει το 2019 στην Ιστορία ως η χρονιά της ατομικής επανεκκίνησης του καθενός μας που θα οδηγήσει στην αλλαγή της κοινωνίας της σήψης και της διαφθοράς που τόσα δεινά μας προκαλεί. Ας είναι αυτός ο στόχος μας για τον νέο χρόνο και ας τον ακολουθήσουμε με συνέπεια και προσήλωση μέχρι να πετύχουμε αυτό που ποθούμε. Γιατί ένα είναι σίγουρα: ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και καλή, πολύ καλή χρονιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχείρηση εντοπισμού των απαγωγέων της 27χρονης

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των απαγωγέων της 27χρονης φοιτήτριας που απήχθη το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου και αφέθηκε τελικά ελεύθερη χθες με την καταβολή 82.500 ευρώ ως λύτρα. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι απαγωγείς για να οδηγήσουν την 27χρονη,[…]

Περισσότερα »

« Η Αγκαλιά» για την Ημέρα της Μητέρας

Της Γιώτας Φλώρου Την Ημέρα της Μητέρας, με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, γιορτάζει την Κυριακή 8 Μαΐου στο εμπορικό κέντρο River West ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά». Παράλληλα, μέχρι την Κυριακή εθελοντές του Συλλόγου συγκεντρώνουν στο εμπορικό κέντρο είδης πρώτης ανάγκης για τις μητέρες και τα παιδιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *