Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας βραβεύει τη HELMEPA

Την 4η και 5η Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η 12η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας του ΕΛ.Ι.Ν.Τ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας, με τίτλο: “MARINE TECHNOLOGY IN 2020: SMARTER & GREENER”. Το 2ήμερο συνέδριο εστίασε στις προκλήσεις αλλά και τις τάσεις που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας μετά το 2020.

Οι παρουσιάσεις αφορούσαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των αυτόνομων πλοίων και συστήματα και τρόπους βελτίωσης του πλοίου, που το καθιστούν φιλικότερο προς το περιβάλλον και πιο βιώσιμο επιχειρηματικά. Στα κύρια συμπεράσματα του συνεδρίου αναδείχθηκε η ανάγκη επένδυσης στην εκπαίδευση ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση στις νέες τεχνολογίες και η εφαρμογή των νέων κανονισμών αλλά και ο προβληματισμός για το κατά πόσον η νέα αυστηρή νομοθεσία μπορεί να επηρεάσει την αποδοτικότητα του πλοίου.

Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2018, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, απονεμήθηκε στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA το Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ 2018 για τη συμβολή της στην καλλιέργεια και την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της HELMEPA Δρ. Γιώργος Γράτσος, ο οποίος τόνισε πως η ένωση θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης τόσο των ναυτιλλόμενων όσο και της νέας γενιάς στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα πέτυχε  από τις καλύτερες  επιδόσεις στην Ευρωζώνη για το α’ τρίμηνο

“Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επανέρχεται και αντιδρά στις προκλήσεις, μας δίνει τη βεβαιότητα, ότι και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα μπορούμε να την ξεπεράσουμε”. Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ[…]

Περισσότερα »

Σήμα του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και την ανάπτυξη

Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον (21-23 Απριλίου) το Ταμείο έδωσε στη δημοσιότητα τις προβλέψεις του για την Ελλάδα σε μία περίοδο που συζητιέται έντονα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Το Ταμείο προβλέπει εκτόξευση της ανάπτυξης στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *