Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας βραβεύει τη HELMEPA

Την 4η και 5η Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η 12η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας του ΕΛ.Ι.Ν.Τ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας, με τίτλο: “MARINE TECHNOLOGY IN 2020: SMARTER & GREENER”. Το 2ήμερο συνέδριο εστίασε στις προκλήσεις αλλά και τις τάσεις που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας μετά το 2020.

Οι παρουσιάσεις αφορούσαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των αυτόνομων πλοίων και συστήματα και τρόπους βελτίωσης του πλοίου, που το καθιστούν φιλικότερο προς το περιβάλλον και πιο βιώσιμο επιχειρηματικά. Στα κύρια συμπεράσματα του συνεδρίου αναδείχθηκε η ανάγκη επένδυσης στην εκπαίδευση ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση στις νέες τεχνολογίες και η εφαρμογή των νέων κανονισμών αλλά και ο προβληματισμός για το κατά πόσον η νέα αυστηρή νομοθεσία μπορεί να επηρεάσει την αποδοτικότητα του πλοίου.

Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2018, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, απονεμήθηκε στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA το Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ 2018 για τη συμβολή της στην καλλιέργεια και την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της HELMEPA Δρ. Γιώργος Γράτσος, ο οποίος τόνισε πως η ένωση θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης τόσο των ναυτιλλόμενων όσο και της νέας γενιάς στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tι αλλάζει στα capital controls

Tην τελική έγκριση από τους θεσμούς περιμένει η κυβέρνηση για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προκειμένου να δημοσιοποιήσει τη σχετική υπουργική απόφαση. Eπί της ουσίας το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι το νέο χρήμα που θα μπαίνει στις τράπεζες δεν θα υπόκειται σε κεφαλαιακούς ελέγχους, δεν θα εντάσσεται στο καθεστώς ελέγχου[…]

Περισσότερα »

Ξεκίνησε (σε βαρύ κλίμα) η συνεδρίαση του Eurogroup

Αυτή την ώρα ξεκινά η συνεδρίαση του Eurogroup που θα αξιολογήσει την κατάσταση, μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρόταση των θεσμών παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών. Αξιωματούχος της ευρωζώνης -τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο-[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *