Το Ισλαμικό Κράτος ενίσχυσε τον έλεγχό του κοντά στη Δαμασκό

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν μέρος μιας μικρής συνοικίας στη Δαμασκό έχουν κερδίσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες αφού εκδίωξαν τις μονάδες του συριακού στρατού που είχαν καταλάβει ένα άλλο μέρος της μετά την απομάκρυνση προηγούμενη εβδομάδα των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε συγκρούσεις που διήρκησαν 24 ώρες 36 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Προς το παρόν ο συριακός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Η συνοικία αλ Κάνταμ βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Δαμασκού και δεν είναι μεταξύ των στόχων του συριακού στρατού στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την ανακατάληψη της ανατολικής Γούτα.

Βρίσκεται δίπλα στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Γιαρμούκ, όπου στις αρχές του πολέμου είχαν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Σύροι αντάρτες που είχαν υπό τον έλεγχό τους μέρος της Κάνταμ επί χρόνια την εγκατέλειψαν και μετακινήθηκαν σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη βόρεια Συρία, έπειτα από συμφωνία που σύναψαν με τη Δαμασκό. Στη συνέχεια στην Κάνταμ εισήλθε ο στρατός.

Ωστόσο το ΙΚ που έλεγχε ένα άλλο τμήμα της Κάνταμ και πολεμούσε σποραδικά εναντίον των ανταρτών, εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την περιοχή που εγκατέλειψαν.

Το ΙΚ που έχει εκδιωχθεί από το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας πλέον ελέγχει την Κάνταμ, ένα κομμάτι γης στα νοτιοδυτικά σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Ισραήλ, και δύο μικρές περιοχές της ερήμου σε κάθε μία από τις όχθες του Ευφράτη ποταμού στα σύνορα με το Ιράκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λονδίνο και Δουβλίνο κατέληξαν σε συμβιβασμό στο ζήτημα των συνόρων

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit κατέληξαν σε συμφωνία πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν την Ιρλανδία, μεταξύ άλλων και στην ευθυγράμμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων στο νησί ώστε να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο, δήλωσαν στο Ρόιτερ δύο πηγές στην ιρλανδική κυβέρνηση. «Καταλήξαμε σε μια[…]

Περισσότερα »

Η Ρώμη μετά την απόρριψη του προϋπολογισμού

Η ιταλική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την αυστηρή στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογραμμίζει ότι «θα αξιολογήσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση όλες τις επόμενες φάσεις

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *