Το Κανάλι Ένα 904 συμπληρώνει σήμερα 33 χρόνια λειτουργίας

Το Κανάλι Ένα 904 συμπλήρωσε σήμερα 33 χρόνια λειτουργίας και για το λόγο αυτό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος – πρωτεργάτης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά – μίλησε στον Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» για την εποχή της «ελεύθερης ραδιοφωνίας»

Ο κ. Ρουσόπουλος θυμήθηκε την εποχή που ως νεαρός -μόλις 23 ετών- πολιτικός συντάκτης της Ελευθεροτυπίας, κλήθηκε από τον δήμαρχο Πειραιά Ανδρέα Ανδριανόπουλο να συμμετάσχει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Καναλιού Ένα, όπου έκανε και τα πρώτα ραδιοφωνικά του βήματα.

Ο βουλευτής επιπλέον έκανε γνωστό ότι το πρώτο debate στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο ραδιόφωνο λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 1986, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι μετέπειτα δήμαρχοι Αθήνας, Μιλτιάδης Έβερτ, Πειραιά Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Κούβελας.

Λίγους μήνες αργότερα οι τρεις αυτοί δήμαρχοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν την «ελεύθερη ραδιοφωνία» με την ίδρυση των τριών δημοτικών σταθμών, «Αθήνα 984» , «Κανάλι Ένα» και «Fm 100».

Ο κ. Ρουσόπουλος αφού πρότεινε να τιμηθούν οι τρεις πρωτοπόροι δήμαρχοι, τόνισε ότι η ελευθερία του λόγου που κατοχυρώθηκε εκείνη την περίοδο «έδωσε πολλά στη δημοσιογραφία, στην ελευθερία και στη Δημοκρατία»

Με αφορμή τα γενέθλια του σταθμού, ο Ίων Κεχαγιόγλου συνομίλησε και με τον πρόεδρο της  ΔΗΡΑΠ, κ. Αλέξανδρο Τζεφεράκο, ο οποίος θυμήθηκε την εποχή εκείνη που ήταν ένας ειδικευόμενος γιατρός στο μαιευτήριο «Έλενα» και καθημερινά άκουγε την εκπομπή «Ξυπνήστε»!

Ο κ. Τζεφεράκος μεταξύ άλλων τόνισε πως η σημερινή διοίκηση φρόντισε για την τεχνολογική αναβάθμιση του ραδιοσταθμού και την προσαρμογή του στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Αναφερόμενος στο Κανάλι Ένα 904, στάθηκε στο  νέο σύνθημα «χωρίς κόμμα» τονίζοντας πως «είμαστε ένας σταθμός που δεν επηρεάζεται, δεν επιβάλλει, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις των κατοίκων και των συμπολιτών μας και όχι μόνο του Πειραιά».

Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να είμαστε ένα ραδιόφωνο μητροπολιτικό, το οποίο θα φιλοξενεί τον Πειραιώτη» τονίζοντας ότι «Πειραιώτης είναι και ο Κερατσινιώτης, ο Αμφιαλιώτης, εκείνος από τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό κλπ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος τοποθετήθηκε στη συζήτηση της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο των ΟΤΑ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος, Μιχάλης Κυριακίδης,συμμετείχε και τοποθετήθηκε για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης & λειτουργίας των ΔΕΥΑ – Ρυθμίσεις σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά & το προσωπικό των ΟΤΑ. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας –[…]

Περισσότερα »

Ρ. Δούρου: 3 + 1 προτάσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ΟΤΑ

Τη δυνατότητα των ΟΤΑ να καθορίζουν και να εισπράττουν με δικούς τους μηχανισμούς,  πόρους, (από τέλη αλλά και από φόρους), στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής της κυβέρνησης, υποστηρίζει με άρθρο της στην «Αυγή» της Κυριακής η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στο ίδιο άρθρο παρουσιάζει τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρύθμισης της λειτουργίας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *