Το ΛτΑ για την κατασκευή και λειτουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου

“Η διαδικασία για την κατασκευή και λειτουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας καθυστερεί ή προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς. Και αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο”. Αυτό τονίζει σε ανακοινωσή του η δημοτική κίνηση «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ»  στην οποία μεταξύ αναφέρει…

“Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης,  έγινε  αντιληπτό ότι κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είναι έτοιμο, με αποτέλεσμα η υπόθεση να χρονίζει και να αναφύονται διαρκώς νέες δυσκολίες.

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» υποστηρίζει ότι η βούληση όλων πρέπει να αποδειχθεί έμπρακτα με τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών  προκειμένου να ξεπεραστούν νομικά, οικονομικά και ιδιοκτησιακά εμπόδια και να ξεκινήσει  το έργο το συντομότερο δυνατό.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκτός ημερήσιας διάταξης, η παράταξή μας  αναφέρθηκε στην κακή και κατά παράβαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ). Και αυτό γιατί στον τρόπο λειτουργίας της Ε.Π.Ζ. παρατηρούνται  φαινόμενα αναβολών, ολιγωριών, ελλείψεων  απαρτίας με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται εγκαίρως αποφάσεις για υγειονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία (Καλλικράτης, Κώδικας Δήμων και Κανονισμός λειτουργίας). Και εύλογα αναρωτιέται κανείς μήπως αυτό συμβαίνει για να καλύψει η δημοτική αρχή παραβάσεις συγκεκριμένων καταστημάτων.

Το ΛτΑ, πάντως, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο έχει επισημάνει μερικές τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως για ένα κατάστημα που απασχολεί τις υπηρεσίες του Δήμου περισσότερο από 10 χρόνια ή για άλλο που «συμμορφώθηκε» 16 μήνες μετά την καταγγελία, 12 μήνες από την διαπίστωση παραβάσεων των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών της Περιφέρειας (Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Διεύθυνση Περιβάλλοντος) και του Δήμου (Διεύθυνση Πολεοδομίας) και 9 μήνες από την εισήγηση της Διεύθυνσης Προσόδων και Εμπορίου του Δήμου.

Και επειδή τα ερωτήματα εξακολουθούν να πλανώνται θα επαναφέρουμε  το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο η Ε.Π.Ζ. να ανταποκριθεί στο ρόλο της για όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητά της”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων περιπτέρων

Ξεκίνησε την Παρασκευή η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων από  κεντρικά σημεία του Δήμου Πειραιά. Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου απομακρύνουν τα σχολάζοντα περίπτερα, τα οποία παρέμεναν επί χρόνια ανενεργά, αποτελώντας εστία μόλυνσης και καταλαμβάνοντας κοινόχρηστους χώρους. Τα σχολάζοντα περίπτερα στον Πειραιά είναι εβδομήντα και θα απομακρυνθούν σταδιακά από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *