Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το νέο Μικρολίμανο παίρνει σάρκα και οστά

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Του Συμεών Πεϊμανίδη.

«Το Μικρολίμανο παίρνει την τελική του μορφή». Αυτό είπε στο Κανάλι Ένα 90.4, αναφερόμενος στην ανάπλαση που εκτελείται στην περιοχή, ο εντεταλμένος σύμβουλος οδοποιίας και αποχέτευσης του Δήμου Πειραιά, Αλέξανδρος Αργουδέλης.

 Με μεγάλη ακρίβεια στα χρονοδιαγράμματα, κάτι που σπανίζει στη χώρα μας, η ανάπλαση της Ακτής Κουμουνδούρου, έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, ώστε οι περαστικοί να είναι σε θέση να παρατηρούν τις «λεπτομέρειες» του έργου και να κοντοστέκονται, σχολιάζοντας  πολύ θετικά μια, όπως μας μετέφερε ένας θαμώνας παρακείμενου καταστήματος, «αναγκαία παρέμβαση».  

Προς επίρρωση των παραπάνω, και με βάση το οπτικό υλικό που συλλέξαμε, δικαιώνεται στο ακέραιο ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, όταν έλεγε πως οι καταστηματάρχες θα μπορούν να τοποθετήσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που πλέον βρίσκεται επάνω, μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Αυτό επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο κος. Αργουδέλης, λέγοντας ότι σε λίγες ημέρες θα μπορούν να τοποθετηθούν και τα σκέπαστρα για τις επιχειρήσεις.

Με μια ματιά…

Παρατηρώντας το έργο από κοντά σε όλες του τις φάσεις, διαφαίνεται ξεκάθαρα και η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Αρκεί να σημειώσουμε πως στα σημεία που πλέον μπορούν οι επιχειρηματίες να υποδεχθούν τους πελάτες τους, υπάρχουν γκρίζες λείες πλάκες που παραπέμπουν αρκετά στο industrial στυλ και είναι αν μη τι άλλο καλόγουστες. Επίσης, η παρέμβαση αυτή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνολική ανακατασκευή των πεζοδρομίων, που σημαίνει πως οι παλιές, φθαρμένες πλάκες αντικαταστάθηκαν σε όλο το μήκος της Ακτής. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει εδώ και καιρό παραδοθεί και ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, που «διαπερνά» το Μικρολίμανο, πλάτους 3,5 μέτρων. Έτσι, διορθώνεται και το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, αφού πλέον δεν υπάρχει τέτοια επιλογή για όσους… βόλευαν το αυτοκίνητο όπου ήθελαν.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Αργουδέλης, τα έργα προχωρούν και στον χώρο περιπάτου, που έχει δημιουργηθεί στο κάτω μέρος, δίπλα στα καΐκια. Έχει ήδη τοποθετηθεί το σκυρόδεμα, στο μεγαλύτερο θαλάσσιο τμήμα και φαίνεται πως σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί και αυτό το «λίφτινγκ».

Στην περιοχή, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν αρκετά κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες και καφέ. Για το λόγο αυτό, αλλά και για οικολογικούς λόγους, στη μελέτη του έργου έχει προβλεφθεί η αντικατάσταση όλων των στύλων φωτισμού με νέας τεχνολογίας (LED) αλλά και ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, που θα διευκολύνει πολύ τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες.

Εν κατακλείδι.

Το έργο θα κοστίσει περί τα 3.5 εκ. ευρώ και τη χρηματοδότησή του έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, συν 250.000 ευρώ που θα δοθούν από τον Δήμο.  Όπως και να έχει, το έργο μέχρι τον Αύγουστο, με βάση το χρονοδιάγραμμα, θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στους δημότες και τους επισκέπτες.  Αναμφίβολα, λοιπόν, η εκ βάθρων αλλαγή του ιστορικού αυτού τόπου θα δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή από όλες τις απόψεις και, όπως φαίνεται τουλάχιστον, θα λειτουργήσει θετικά για την επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής, μετά τη μακρά και δύσκολη περίοδο της Πανδημίας.  

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες:, , , ,