Το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων Πόλο και οι δηλώσεις των κορυφαίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση των   πρωταθλήματων υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και της Α1 Γυναικών.  Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των Ανδρών

Τα πλέι οφ, πλέι άουτ

Τα πλέι οφ θα αρχίσουν στις 22/4 (Α’ Φάση), τα ημιτελικά στις 2/5 και οι τελικοί στις 12/5. Αν προκύψουν 5 παιχνίδια, τότε το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 24/5.

Μετά το πέρας των 22 αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι έξι πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, ενώ οι τέσσερις τελευταίες στα πλέι άουτ.

Οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας περνούν κατευθείαν στα ημιτελικά, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6 θα αγωνιστούν στην Α’ Φάση σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες. Στα πλέι άουτ ο 9ος θα αγωνιστεί εναντίον του 12ου και ο 10ος εναντίον του 11ου σε σειρά αγώνων στις τρεις νίκες. Οι ομάδες των πλέι άουτ θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας. Οι δύο ηττημένοι των σειρών θα υποβιβαστούν στην Α2.

Οι ημερομηνίες του Κυπέλλου
Οι ημερομηνίες του κυπέλλου Ανδρών: 6/11 (Α’ Φάση), 29/11 (Β’ Φάση) και 28-29 Φεβρουαρίου το Final-4.

Δείττε ΕΔΩ το πρόγραμμα των Γυναικών.

Στη Β’ Φάση, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-5 του Α’ Ομίλου και 1-2 του Β’ Ομίλου (σύνολο 5 ομάδες) θα λάβουν μέρος στον όμιλο για την πρόκριση στα πλέι οφ.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του Α’ Ομίλου θα αγωνιστούν σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες και θα μπουν στη Β’ Φάση. Ο νικητής θα μπει με βαθμολογικό πλεονέκτημα στη Γ’ Φάση. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-4 του Β’ Ομίλου θα αγωνιστούν στη Β’ Φάση σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες.

Στη Γ’ Φάση θα παίξουν στον όμιλο των πλέι οφ οι εξής ομάδες

Όμιλος Πλέι Οφ

Νικητής 1-2 Β’ Φάσης 6 βαθμούς

Ηττημένος 1-2 Β’ Φάσης 3 βαθμούς

1ος Ομίλου Β’ Φάσης 2 βαθμούς

2ος Ομίλου Β’ Φάσης 1 βαθμός

3ος Ομίλου Β’ Φάσης 0 βαθμούς

Όμιλος Πλέι Άουτ

4ος Ομίλου Β’ Φάσης 6 βαθμούς

5ος Ομίλου Β’ Φάσης 3 βαθμούς

Νικητής 8-9 Β’ Φάσης 1 βαθμός

Ηττημένος 8-9 Β’ Φάσης 0 βαθμούς.

Στα πλέι οφ θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Γ’ Φάσης και θα αγωνιστούν σε ημιτελικούς (1-4, 2-3) σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες. Οι τελικοί θα κριθούν στις τρεις νίκες.

Οι δύο τελευταίοι του ομίλου των πλέι άουτ θα αγωνιστούν σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες. Ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στην Α2, από την οποία θα ανέβουν 2 ομάδες στην Α1.

Το Κύπελλο Γυναικών:

Η Α’ Φάση του Κυπέλλου Γυναικών, εξάλλου, θα διεξαχθεί στις 6/11 και το Final-4 στο διήμερο 24-25/4.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, οι κορυφαίοι και κορυφαίες της περσινής περιόδου, όπως αυτοί προέκυψαν από τη σχετική ψηφοφορία των διαπιστευμένων στην Ομοσπονδία αθλητικών συντακτών, καθώς επίσης ο πρώτος και η πρώτη σκόρερ.

Πρόκειται για τους:

*Πολυτιμότερος παίκτης: Αλέξανδρος Γούνας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Πολυτιμότερη παίκτρια: Μαργαρίτα Πλευρίτου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Καλύτερος Τερματοφύλακας:Πάβιτς Γιόσιπ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Καλύτερη Τερματοφύλακας: Τζόνσον Άσλεϊ (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)

*Καλύτερος Νέος παίκτης (Κ20): Κων/νος Γκιουβέτσης (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)

*Καλύτερη Νέα παίκτρια (Κ2): Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Καλύτερος Προπονητής Α1 (Α): Θόδωρος Βλάχος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Καλύτερος Προπονητής Α1 (Γ): Χάρης Παυλίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Πρώτος Σκόρερ Α1 (Α): Νίκολα Μοσκόφ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), 112 γκολ

*Πρώτη Σκόρερ Α1 (Γ): Κούμπρα Κους (ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ), 54 γκολ

Με το τέλος των κληρώσεων, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Κατσαρός, αλλά και οι κορυφαίοι της χρονιάς έκαναν τις κάτωθι δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

Γιώργος Κατσαρός (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ): «Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του προέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθέσοπουλου, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσιάζει από την εκδήλωση, για μια καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία. Εύχομαι να γίνουν όμορφοι αγώνες στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι, με την άμιλλα και τη συνεργασία να ξεχωρίζουν στις Εθνικές διοργανώσεις. Το πόλο είναι το Εθνικό μας άθλημα, το 2020 είναι μία κρίσιμη χρόνια, αποτελεί μία πρόκληση λόγω των Ολυμπιακών αγώνων και εύχομαι οι ομάδες μας να προκριθούν στο Τόκιο. Επίσης θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κολυμβητή  Απόστολο Παπαστάμο για το Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων που πέτυχε στην κορυφαία διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Αλέξανδρος Γούνας (Πολυτιμότερος παίκτης, Ολυμπιακός): “Νιώθω ευγνώμων που κατάφερα να ξανακερδίσω αυτό το βραβείο και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για αυτό. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και να πετύχουμε τους στόχους μας σαν Ολυμπιακός, κατακτώντας το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και κάνοντας μία καλύ πορεία στην Ευρώπη. Σημαντική χρονιά φέτος για την Εθνική ομάδα λόγω Ολυμπιάδας, ελπίζω να τα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση”.

Μαργαρίτα Πλευρίτου (Πολυτιμότερη απίκτρια, Ολυμπιακός: “Είμαι πολύ χαρούμενη για το βραβείο, οι κόποι της χρονιάς ανταμείφθηκαν. Το αφιερώνω στην οικογένεια και την ομάδα μου. Στόχος είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η κατάκτηση των εγχώριων και Ευρωπαϊκών διοργανώσεων”.

Θοδωρής Βλάχος (Καλύτερος προπονητής Α1 Ανδρών, Ολυμπιακός): “Ο τίτλος του κορυφαίου προπονητή με κολακεύει. Στο υψηλό επίπεδο το οποίο βρίσκομαι μου δίνει την ευκαιρία να διακριθώ πιο εύκολα από τους υπόλοιπους προπονητές, όμως δεν στέκομαι σε αυτή τη βράβευση. Φέτος είναι δύσκολη χρονιά, καθώς πρέπει να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός στην κορυφή, κατακτώντας τις εγχώριες διοργανώσεις και παίρνοντας μέρος στο Final-8 στην Ευρώπη. Γεμάτη είναι η χρονιά και στην Εθνική ομάδα, μακάρι να βρεθούμε στο Τόκιο, προηγούνται όμως το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, το World League και το Προολυμπιακό Τουρνουά”.

Χάρης Παυλίδης (Καλύτερος προπονητής Α1 γυναικών, Ολυμπιακός): “Θεωρώ ότι η προσπάθεια είναι συλλογική από το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού και ο τίτλος αυτός δεν αποτελεί προσωπική επιτυχία. Ελπίζω πως φέτος, αν είμαστε υγιείς, θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά”.

Αλεξία Καμμένου (προπονήτρια ΝΟ Βουλιαγμένης): “Δίκαια ο Παυλίδης αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής. Φέτος είναι ιδιαίτερη χρονιά, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και όλοι ευχόμαστε να προκριθεί η Εθνική μας ομάδα, να μην μείνουμε εκτός Ολυμπιάδας για ακόμα μία φορά. Εύχομαι οι ομάδες μας να συνεχίσουν να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη και να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο ΝΟΒ συνεχίζει να κάνει κινήσεις ουσίας, με στόχο να προωθούμε νέες παίκτριες και να είμαστε καλύτεροι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση του Γιάννη Μώραλη με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη θα έχει την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο κ. Γιάννης Μώραλης. Η συνάντηση του κ. Μώραλη με τον Υφυπουργό δεν θα γίνει με την ιδιότητα του Δημάρχου Πειραιά, αλλά με αυτή του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του κ.[…]

Περισσότερα »

Πρωταγωνιστής ο Οτσόα… «κόλλησε» στο 0 – 0 η Βραζιλία

Του Μιχάλη Κατσαφάδου… Στη Φορταλέσα για την 2η αγωνιστική στον Α΄ όμιλο, η Βραζιλία αναμετρήθηκε με το Μεξικό, σε ένα ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό, πάθος και από τις δύο ομάδες και έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Τον τερματοφύλακα του Μεξικό Γκιγιέρμο Οτσόα που πραγματοποίησε ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε το 0-0[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *