Το Σάββατο 9/11 στην… φθινοπωρινή “καλλίΠόλις”

Συντονιστείτε αυτό το Σάββατο 9/11/2019, 11.00 – 13.00 στο Κανάλι Ένα 90,4 και σε μία ακόμα…φθινοπωρινή. “καλλίΠόλις”. Θέατρο μουσική, αγαπημένοι καλλιτέχνες στο στούντιο και μουσικές που αγαπάμε και μας “ταξιδεύουν”!

Η Λίλα Παπαπάσχου & ο Χρήστος Σούτος υποδέχονται στο στούντιο:του Καναλιού Ένα 90,4:

– Τον καταξιωμένο πιανίστα Τάκη Πατερέλη και τον ταλαντούχο ηθοποιό/μέλος της ομάδας Ρόδα, Σταμάτη Λόγο, με αφορμή τη συναυλία του πρώτου στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και την Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής», την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, στις 8.30μμ, αλλά και την παράσταση “Τρικυμία” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από την Ομάδα Ρόδα, που θα παρουσιαστεί για εννέα παραστάσεις, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ο Τάκης Πατερέλης, από το 2005 είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας ΡΟΔΑ, όπου με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Περετζή, και έχοντας ως όχημα τη θεατρική και τη μουσική εμπειρία, μελετώνται οι ιδέες του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου του Πόντου Γεώργιου Γεωργιάδη, γνωστού ως Gurdjieff, έχει εκδώσει το C.D. “Cosmic Rhythm” και έχει επίσης συμμετάσχει στο C.D. της ΡΟΔΑ με τίτλο “Seekers”, με μουσική Gurdjieff / De Ηartmann. Η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει φέτος ξανά, μετά από 20 χρόνια, την ΤΡΙΚΥΜΙΑ σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση του θεατρικού μύθου, σε μετάφραση του Δημήτρη Περετζή. Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν, όπως πάντα, τους χαρακτήρες μέσα από ιδιαίτερη, μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους κάθε μέρος της παραγωγής. Στην ΤΡΙΚΥΜΙΑ θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο και κρουστά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη.

– Τους αξιόλογους ηθοποιούς Ηλία Βαλάση, Στέλιο Δημόπουλο και Μαρία Νεφέλη Δούκα, με αφορμή την παράσταση “Αξύριστα πηγούνια” του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, που έκανε πρεμιέρα στις 2/11/2019, στην Κάτω Σκηνή, του Από Μηχανής Θεάτρου, ενώ στην ραδιοφωνική μας παρέα θα προστεθεί τηλεφωνικά και ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Παλούμπης.

Το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου («Άγριος Σπόρος», «Αόρατη ‘Ολγα», «Τα Μάτια Τέσσερα») το οποίο τιμήθηκε με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004, από το ΥΠΠΟ ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο από το Σάββατο 2 Νοέμβριου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ετήσια Ακρόαση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα: 1. Οι υποψήφιοι/-ες τραγουδιστές (σολίστ) θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella). Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 17 έως 30 ετών. 2. Οι υποψήφιοι/-ες χορωδοί θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής[…]

Περισσότερα »

Στην πολυσυλλεκτική και… απρόβλεπτη ΡΟΚ ΖΩΝΗ της Παρασκευής

Αυτή την Παρασκευή 24 Μαϊου στην ΡΟΚ ΖΩΝΗ, ανάμεσα στα άλλα: – Kαι όμως, ο Μick επιστρέφει δριμύτερος, περιγελόντας τις ειρωνίες μας: θαύμα της φύσης ή “Cherchez La Femme (et la Bebe)” – O καινούργιος Βruce δείχνει να θέλει αλλαγές, αλλά το πρωτοπαλήκαρό του στους Ε-Street Band, ο Little Steven,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *