Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Σε μια ζεστή, συναδελφική και οικογενειακή θα λέγαμε ατμόσφαιρα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά έκοψε χθές Δευτέρα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων που διαθέτει.  

Στην εκδήλωση, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, παρέστησαν βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ και πολλοί επαγγελματίες-βιοτέχνες που εκπροσωπούν συλλόγους-μέλη του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος, στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι η βιοτεχνία που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας εξακολουθεί να βάλλεται αλλά το κυριότερο πρόβλημα που υπάρχει πλέον είναι η ανυπαρξία εκπαιδευμένων τεχνιτών.  Μας ζητούν πολλές εταιρείες τεχνίτες και δεν έχουμε, υπογράμμισε ο κ. Μιχάλαρος.   Ίσως θα πρέπει να ενισχυθεί η επαγγελματική εκπαίδευση για να αρχίσει να βγάζει στην αγορά εργασίας ειδικευμένους τεχνίτες σε επαγγέλματα που έχουν σβήσει, αλλά οι σύχγρονες ανάγκες τα ξανάφεραν στην επιφάνεια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια και φυσικά με το Βιοτεχνικό και η συνεργασία αυτή απλώνεται και δυναμώνει εξαιτίας και των νέων δεδομένων που δημιουργούν στην πόλη τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί ή υλοποιούνται και η συνολική αλλαγή του status της πειραϊκής κοινωνίας που επίκειται, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αλλαγής που συντελείται σε όλα τα επίπεδα.

Το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του επανέλαβε ότι το ραδιόφωνο της πόλης είναι πάντα στις επάλξεις για να προβάλει, να ενισχύει και να αναδεικνύει τα επιτεύγματα, τις δεξιότητες και την εν γένει παρουσία όλων των φορέων της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Προμήθεια 1000 strep test σε Δημοτικά Κέντρα Υγείας και Ιατρεία

Σε μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς προχωρά η ΚΕΔΕ, η οποία θα προμηθεύσει χίλια  DyonStrepA (strep test) για τον εντοπισμό του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α, δωρεά της εταιρείας DYONMED, σε 26 σημεία ιατρικών υπηρεσιών σε νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους. Χρονικά η πρωτοβουλία συνδυάζεται με την έξαρση λοιμώξεων, και στοχευμένα  θα δοθούν πρώτιστα[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στο 7ο ΓΕΛ Πειραιά

Στο 7Ο Γενικό Λύκειο για την παράδοση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Βεντούρης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης, όπου τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια του 7ου Γενικού Λύκειου Πειραιά κυρία Σμαράγδα Κόλλια. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη δωρίσει Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και σε άλλα σχολεία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *