Το YouTube κατέβασε 58 εκατ. βίντεο μέσα σε ένα τρίμηνο

Πάνω από 58 εκατομμύρια βίντεο και 224 εκατομμύρια σχόλια κατέβασε το YouTube μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας παραβιάσεων των πολιτικών του, ανακοίνωσε η Google (στην οποία ανήκει η δημοφιλής υπηρεσία) την Πέμπτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έξαρσης του ακατάλληλου περιεχομένου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οργανώσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις σε YouTube, Facebook και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης για τον γρήγορο εντοπισμό και απομάκρυνση εξτρεμιστικού και μισαλλόδοξου περιεχομένου, που θεωρείται πως υποκινούν βία.

Η ΕΕ επιδιώκει «τσουχτερά» πρόστιμα σε online υπηρεσίες που δεν κατεβάζουν το εξτρεμιστικό υλικό εντός μιας ώρας από τη στιγμή που λαμβάνουν την εντολή από μια κυβέρνηση να το κάνουν, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Εσωτερικών είπε την Πέμπτη πως εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης συμφώνησαν σε περιθώριο 36 ωρών για την απομάκρυνση αμφιλεγόμενου περιεχομένου.

Φέτος το YouTube άρχισε να εκδίδει αναφορές τριμήνου για τις επιδόσεις του στον κλάδο. Στο συγκεκριμένο τρίμηνο, όπως και στα προηγούμενα, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που απομακρύνθηκε ήταν spam, σύμφωνα με την δημοφιλή υπηρεσία.

Εργαλεία αυτόματου εντοπισμού βοηθούν το YouTube να εντοπίζει γρήγορα το spam, το εξτρεμιστικό περιεχόμενο και την παρουσία γυμνού. Κατά τον Σεπτέμβριο, το 90% των περίπου 10.400 βίντεο που κατέβηκαν εξαιτίας βίαιου εξτρεμισμού, ή τα 279.600 βίντεο που απομακρύνθηκαν για θέματα ασφάλειας παιδιών, είχαν λιγότερα από 10 views, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο, όπως τονίζει το Reuters, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα ως προς το περιεχόμενο που προωθεί μισαλλόδοξες ρητορικές και επικίνδυνες συμπεριφορές, καθώς οι τεχνολογίες αυτόματου εντοπισμού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχετικά νέες και λιγότερο αποτελεσματικές- οπότε και το YouTube βασίζεται σε αναφορές χρηστών σχετικά με αμφιλεγόμενα βίντεο ή σχόλια. Αυτό σημαίνει πως το επίμαχο περιεχόμενο θα προλάβουν να το δουν πολλοί πριν κατεβεί. Σημειώνεται πως η Google αύξησε κατά πολύ τους moderators της φέτος (πάνω από 10.000 πλέον), επιδιώκοντας ταχύτερη επεξεργασία των αναφορών χρηστών.

Το YouTube κατέβασε περίπου 1,67 εκατομμύρια κανάλια, και τα 50,2 εκατομμύρια βίντεο που περιελάμβαναν αυτά. Σχεδόν το 80% ήταν spam, το 13% είχαν γυμνό και το 4,5% αφορούσαν σε ασφάλεια παιδιών. Επιπρόσθετα, απομακρύνθηκαν 7,8 εκατομμύρια βίντεο μεμονωμένα, για παραβάσεις της πολιτικής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Λισαβόνα χτυπά η καρδιά της καινοτομίας…

Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας έχει αυτές τις μέρες την τιμητική της. Από σήμερα μέχρι την Πέμπτη υποδέχεται για δεύτερη χρονιά πάνω από 60.000 συμμετέχοντες στη Web-Summit, τη μεγαλύτερη διάσκεψη για τεχνολογίες πληροφορικής

Περισσότερα »

Το «Curiosity» βρήκε νερό μέσα στο έδαφος του Άρη

Τελικά ο ‘Αρης μόνο άνυδρος δεν είναι. Το ρομποτικό ερευνητικό όχημα «Curiosity» της NASA ανίχνευσε με τα όργανά του απρόσμενες ποσότητες νερού στο έδαφος του γειτονικού πλανήτη. Το ρόβερ ανέλυσε το πρώτο του δείγμα αρειανής σκόνης, την οποία εξαέρωσε με υψηλή θερμοκρασία (στους 835 βαθμούς Κελσίου), και αμέσως βρήκε ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *