Τόμσεν: Να συμφωνήσουν σύντομα ΔΝΤ και Ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος

Την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα λύση για συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωζώνης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόλ Τόμσεν.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης του ΔΝΤ για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης, σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, ο κ. Τόμσεν επανέλαβε ότι τα χρονικά περιθώρια για την ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ στενεύουν καθώς θα πρέπει να εφαρμοστεί παράλληλα με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Αυτό εξαρτάται από την εύρεση συμφωνίας στο θέμα του ελληνικού χρέους», ανέφερε ο κ. Τόμσεν, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη γιατί υπάρχουν ακόμα «κάποια ανοιχτά ζητήματα».

«Ελπίζω ότι οι λύσεις θα βρεθούν σύντομα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΝΤ: Οι σκληρές απαιτήσεις που θέτει στη διαπραγμάτευση

Αποφασισμένο να επιμείνει στη σκληρή γραμμή φέρεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από την 1η Ιουλίου θα είσαι μόνος σου το μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με πληροφορίες. Αναλυτικά οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως κατατέθηκαν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων: Δημοσιονομικά Επιμένει στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ετήσιου ΑΕΠ και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *