Τόμσεν: Να συμφωνήσουν σύντομα ΔΝΤ και Ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος

Την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα λύση για συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωζώνης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόλ Τόμσεν.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης του ΔΝΤ για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης, σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, ο κ. Τόμσεν επανέλαβε ότι τα χρονικά περιθώρια για την ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ στενεύουν καθώς θα πρέπει να εφαρμοστεί παράλληλα με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Αυτό εξαρτάται από την εύρεση συμφωνίας στο θέμα του ελληνικού χρέους», ανέφερε ο κ. Τόμσεν, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη γιατί υπάρχουν ακόμα «κάποια ανοιχτά ζητήματα».

«Ελπίζω ότι οι λύσεις θα βρεθούν σύντομα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΓΑ: Μ. Τετάρτη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πληρωθεί η δόση πρώτου τριμήνου του 2015 των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ σε 693.299 δικαιούχες οικογένειες. Πρόκειται για ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων του εντύπου Α21 του έτους 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση της[…]

Περισσότερα »

Tράπεζα της Ελλάδας : Βουτιά 31% στα ενοίκια καταστημάτων στην 4ετία

Μεγαλύτερη αντοχή έδειξαν τα ενοίκια και οι αξίες των καταστημάτων στις πόλεις της περιφέρειας σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προβλέπεται περαιτέρω πτώση στα ενοίκια των γραφειακών χώρων. Κατά περίπου 31% μειώθηκαν σωρευτικά τα ενοίκια των καταστημάτων στους κύριους εμπορικούς δρόμους της χώρας κατά την περίοδο 2010 –[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *