Τοποθέτηση παιχνιδιών στους αύλειους χώρους νηπιαγωγείων του Πειραιά

Παιχνίδια στους αύλειους χώρους νηπιαγωγείων της πόλης τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά, έτσι ώστε επιστρέφοντας οι μικροί μαθητές στα σχολεία να χαρούν με τα νέα τους παιχνίδια, σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν θεματικά και σύνθετα όργανα  με διαδραστικά παιχνίδια, τραμπάλες και τσουλήθρες, καθώς και δάπεδα ασφαλείας  ειδικά κατασκευασμένα για νήπια και προνήπια, στα εξής νηπιαγωγεία: 2ο  Πειραιά, 4ο  Πειραιά, 6ο Πειραιά,  12ο  Πειραιά, 52ο -13ο  Πειραιά,  31ο  Πειραιά,  53ο – 20ο  Πειραιά, 57ο – 54ο  Πειραιά, 1ο  Ν. Φαλήρου, 2ο  Ν. Φαλήρου.

Η επιλογή των νηπιαγωγείων έγινε από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του Δήμου Πειραιά, με γνώμονα τη χωρητικότητα και τα τετραγωνικά των αύλειων χώρων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε: 

«Στόχος μας με τη δημιουργία χώρων παιχνιδιού σε νηπιαγωγεία της πόλης μας, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές χωρητικότητας,  είναι να υποδεχθούμε τους μικρούς μαθητές σε ένα όμορφο και χαρούμενο περιβάλλον, κατά την επιστροφή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει να υλοποιούμε  παρεμβάσεις, οι οποίες πιστεύω πως θα προσφέρουν αισιοδοξία, χαμόγελα και στιγμές ψυχαγωγίας και παιχνιδιού στα παιδιά. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε κι εμείς.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία και εύχομαι οι μικροί μαθητές να χαρούν με τα νέα παιχνίδια, μόλις επιστρέψουν στα νηπιαγωγεία».

Η Αντιδήμαρχος  Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, τόνισε:

 «Ευελπιστώντας ότι, οι αύλειοι χώροι των σχολείων μας  θα γεμίσουν γρήγορα με τις φωνές και τα χαμόγελα των μαθητών, σε αρκετά νηπιαγωγεία της πόλης μας, τοποθετήσαμε ειδικά παιχνίδια που πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν στα νήπια και προνήπια μεγάλη χαρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προχωρούν οι εργασίες νέας χάραξης της οδού Ποταμού

Ομαλά εξελίσσεται το έργο ανακατασκευής της οδού Ποταμού, ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών και την κυκλοφοριακή ανακούφιση των περιοχών Άνω Κορυδαλλού, Σχιστού και της ευρύτερης περιοχής. Ήδη πραγματοποιούνται  οι εργασίες ευθυγράμμισης στη ρεύμα καθόδου Χαϊδάρι- Κορυδαλλός, τμήμα στο οποίο έχουν συμβεί όλα τα[…]

Περισσότερα »

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά στον Μητροπολίτη κ.Σεραφείμ

Ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Φώσκολος και ο Δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο νέος Ταξίαρχος επί τη αναλήψη των νέων του καθηκόντων, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο και ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιότητος της τοπικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *