Τώρα θέλουν διεύρυνση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σε «εμβάθυνση και διεύρυνση» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στοχεύει τώρα η Χαριλάου Τρικούπη, μετά το ναυάγιο της προσπάθειας συμπόρευσης με το Ποτάμι.

Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα μάλιστα, προκαλούν αισιοδοξία στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς δείχνουν εμφανώς -αν και όχι πολύ- ενισχυμένη τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αναλύοντας μάλιστα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι πλέον αισιόδοξοι ‘βλέπουν’ ως και δυνατότητα του φορέα να προσεγγίσει ως και την τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζουν να εξειδικεύουν το πρόγραμμά τους, όπως αυτό αναπτύχθηκε από την Φώφη Γεννηματά στην Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψή της στη ΔΕΘ. Άμεσα, δε, ξεκινά και «πορεία στον λαό» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με συνεχείς επισκέψεις της σε Αττική και περιφέρεια το επόμενο διάστημα.
Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, καλεί όποιον θέλει -κόμμα ή κίνηση του ευρύτερου χώρου- να ενταχθεί πλέον στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όσον αφορά σε προσωπικότητες του χώρου, είναι επίσης ευπρόσδεκτες, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως, να ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι σε καμία περίπτωση δεν καλούν κανέναν σε αποστασία από το όποιο κόμμα ή κίνηση στο οποίο εντάσσεται σήμερα.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία ‘ανοιχτή πρόσκληση’ προς στελέχη του Ποταμιού που τυχόν διαφωνούν με την πολιτική του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, με την Χαριλάου Τρικούπη όμως να τηρεί απολύτως τα προσχήματα, ώστε να μην μπορεί να κατηγορηθεί στο μέλλον για προσπάθεια εισπήδησης στη Σεβαστουπόλεως.
Για το ‘ναυάγιο’ στην προσπάθεια σύμπλευσης με το Ποτάμι πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη αποδίδουν ευθύνες στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Για την ακρίβεια, μιλούν για ‘αναξιοπιστία’ που ένοιωσαν στελέχη τους από τη συμπεριφορά του Ποταμιού, την στιγμή που καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο επικεφαλής του κόμματος έδειχνε να προωθεί τη συνεργασία, αλλά όταν έφτασε η ώρα των αποφάσεων έβρισκε συνεχώς αφορμές για αναβολές, με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα το όλο εγχείρημα. Στην πραγματικότητα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η στάση του Σταύρου Θεοδωράκη άλλαξε, όταν αντελήφθη ότι δεν θα είχε αξιώσεις στην κούρσα για την αρχηγία του εγχειρήματος, ενώ επιπλέον του ‘χρεώνουν’ συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη, ενώ συνεχίζονταν οι συζητήσεις με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

matrix24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση της χώρας οι “τίτλοι” τέλους αυτής της κυβέρνησης»

Της Λιάνας Γουγή…. Την ανάγκη αλλαγής της κυβέρνησης εδώ και τώρα τόνισε στο «Κανάλι 1» ο Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Κώστας Καραγκούνης. «Η χώρα πρέπει να αλλάξει ρότα, κάνοντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις και ακολουθώντας ένα εντελώς νέο μίγμα πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *