Τουρκία: Η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το Γ’ τρίμηνο

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,9% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών, ύστερα από τρία συνεχή τρίμηνα συρρίκνωσης.

Συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, καταγράφοντας τον τρίτο κατά σειρά θετικό ρυθμό σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν η οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 1% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο. Προέβλεψαν επίσης ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,5% για το σύνολο του 2019.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Star Bulk: «Ρότα» στον «αστερισμό» των κερδών

  του Νίκου Μπαρδούνια Αυξημένα έσοδα στα περίπου 652 εκατ. δολάρια για το 2018 εμφάνισε η εταιρεία Star Bulk Carriers, εισηγμένη στο Νasdaq έναντι κερδών περίπου 332 εκατ. δολαρίων το 2017 σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό για το 2018 που δημοσιεύθηκε προσφάτως. Παράλληλα η Star Bulk κατέγραψε κέρδη της τάξης[…]

Περισσότερα »

Συμπλήρωσε 37 χρόνια δράσεων και επιμόρφωσης η HELMEPA

Με αφορμή τα 37 χρόνια λειτουργίας της η -Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος- HELMEPA ετοίμασε ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς το μείζονος σημασίας θέμα των πλαστικών απορριμμάτων. Με το μήνυμα «ΟΧΙ πλαστικά – ΟΧΙ σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές» και πρωταγωνιστή τον Γλάρο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *