Τουρκία: Η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το Γ’ τρίμηνο

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,9% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών, ύστερα από τρία συνεχή τρίμηνα συρρίκνωσης.

Συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, καταγράφοντας τον τρίτο κατά σειρά θετικό ρυθμό σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν η οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 1% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο. Προέβλεψαν επίσης ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,5% για το σύνολο του 2019.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μουζάλας: H κυβέρνηση λειτούργησε καθυστερημένα για το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο

Την πεποίθηση ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης λειτούργησαν καθυστερημένα στο ζήτημα του τουρκολιβυκού συμφώνου, εξέφρασε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός

Περισσότερα »

Έκτακτη ρευστότητα ζητούν οι τράπεζες

Eγχώριες τράπεζες κατέθεσαν χθες αίτημα στην ΤτΕ για την άντληση ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA Αίτημα για την άντληση ρευστότητας μέσω του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης Emergency Liquidity Assistance (ELA) κατέθεσαν χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), δυο εγχώριες τράπεζες., σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Θέμα ημερών είναι να καταφύγουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *