ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στα μέσα του 2020 τα νέα τρένα

Τα επενδυτικά σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εγχώρια σιδηροδρομική αγορά παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Φίλιππος Τσαλίδης, κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Τσαλίδης σημείωσε ότι, παρά τα όποια «εξωγενή προβλήματα», η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2018 πέτυχε υψηλές επιδόσεις, διακινώντας περισσότερους από 16 εκατ. επιβάτες και 1,4 εκατ. τόνους αγαθών, που επηρεάζουν τη λειτουργία της, χαρακτηρίζοντάς την ως τον «εθνικό σιδηροδρομικό μεταφορέα».

Στις προτεραιότητες της εταιρείας, συμπεριέλαβε την ανάπτυξη ανταγωνιστικών και καινοτόμων υπηρεσιών σε μία βιώσιμη οικονομική βάση, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια.

Χαιρετίζοντας τις πρόσφατες αναβαθμίσεις της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής, σχολίασε πως υπάρχουν ακόμη κατασκευαστικές εκκρεμότητες, όπως τα έργα σηματοδότησης και οι υποσταθμοί, οι οποίες μένουν να διευθετηθούν.

Εν αναμονή πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού σιδηροδρομικού δικτύου

Ο κ. Τσαλίδης έκανε λόγο για τις σημαντικές επενδύσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφερόμενος στην απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ, από την οποία, όπως είπε, «απορρέουν στρατηγικά και οικονομικά οφέλη», προσθέτοντας ότι σε βάθος πενταετίας, η εταιρεία θα επενδύσει επιπλέον 25 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των μηχανοστασίων της.

Όπως είπε, πελάτες και εταιρεία βρίσκονται εν αναμονή ενός πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού σιδηροδρομικού δικτύου, υπογραμμίζοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα θα είναι πολλαπλά εφόσον θα σημάνουν ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών (μεγαλύτερη ακρίβεια στα δρομολόγια, πληροφόρηση, άνεση), τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας και την άφιξη τροχαίου υλικού την οποία τοποθέτησε στα μέσα του 2020.

Μίλησε επίσης για τη δραστική περικοπή του χρόνου στο δρομολόγιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης και την προοπτική περαιτέρω μείωσής του στις 3 ώρες και 20 λεπτά, σχολιάζοντας ότι ήδη το τρένο έχει καταστεί ευθέως ανταγωνιστικό με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συντάξεις: Οριζόντιο «κούρεμα» 6,5% ή «μαχαίρι» 20% στις άνω των 1.000 ευρώ

Μόνο θυμηδία προκαλούν οι διαβεβαιώσεις της Κομισιόν ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα περικοπών στις συντάξεις, όταν στο χθεσινό μακροσκελές του σημείωμα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι ζητούμενο είναι το «κούρεμα» της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1%, με προστασία μόνο των φτωχών συνταξιούχων. Αυτό που σημειώνουν πηγές με άμεση[…]

Περισσότερα »

Αίγινα: Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ένας ναύτης της υδροφόρας

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας που συγκρούστηκε το πρωί στην Αίγινα με αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο ψαράδες που επέβαιναν σε αυτό. Τα θύματα, δύο αδέρφια 62 και 74 ετών, προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα και -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *