Τρίκαλα: Δέκα ηλεκτρικά οχήματα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Επιδείξεις ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο του έργου ELVITEN αλλά και ως δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018, θα διοργανώσει στις 18 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Τρικκαίων, ο οποίος είχε εφαρμόσει την παγκόσμια πρωτοτυπία του λεωφορείου χωρίς οδηγό.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος “HORIZON 2020” και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις.

«Σε αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε ότι κάνουμε και όλο τον χρόνο. Βοηθάμε το ποδήλατο, το περπάτημα και την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες», δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως ανέφερε, κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018 θα γίνει στα Τρίκαλα η παρουσίαση δέκα ηλεκτρικών οχημάτων ελαφρού τύπου, τα οποία δεν μολύνουν και καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στην στάθμευση.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Αθηναίων: Έως τη Δευτέρα η κατάθεση προτάσεων για 10 καταστήματα στη Στοά Εμπόρων

Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων για την επαναλειτουργία 10 κλειστών καταστημάτων στη Στοά Εμπόρων, στην οδό Βουλής, που ξαναζωντανεύουν με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο της δράσης «Κατάστημα στο Κέντρο» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ² του δήμου Αθηναίων, ο δήμος Αθηναίων περιμένει δημιουργικές προτάσεις και[…]

Περισσότερα »

Δρομολόγιο Κυριακής συμβατικού πλοίου από Πόρο – Μέθανα και Αίγινα

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών των Μεθάνων, αλλά και των αθλητών των ομάδων του τοπικού πρωταθλήματος υλοποιήθηκε. Συγκεκριμένα η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού και το υπουργείο Ναυτιλίας έκαναν αποδεκτό το αίτημα για την πραγματοποίηση του δρομολογίου επιστροφής τις Κυριακές στις 14:30 το μεσημέρι από Πόρο και 15:00 από Μέθανα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *