Το τρίτο ημίχρονο από το ματς του Καραϊσκάκη

Το τελείωμα των φάσεων στοίχησε στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Πάουλο Μπέντο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέλυσε το παιχνίδι και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη στην αλλαγή του Φορτούνη ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο με ενοχλήσεις στο πόδι.
«Θα ξεκινήσω από την ανάλυση. Κάναμε πολλά σωστά πράγματα, ήταν σωστή η συμπεριφορά των παικτών μας, είχαμε καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα. Καταφέραμε να επιτεθούμε. Επίσης πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι και το ψυχολογικό ήταν υπέρ μας. Μας έλειψαν όμως πράγματα, όπως η αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Η στρατηγική μας παρουσίασε πολλά από αυτά που θέλαμε. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των παικτών μας. Αυτό που μας έλειψε ήταν το τελείωμα των φάσεων. Σε σχέση με το άλλο ερώτημα, είναι λογικό όταν μία ομάδα έχει τις διαστάσεις του Ολυμπιακού να υπάρχει η αίσθηση ότι περνάει κρίση. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όμως ως ομάδα σε κρίση με την σημερινή μας εικόνα. Αγωνιστήκαμε και το αποτέλεσμα είναι άδικο. Πιστεύω ότι μία ισοπαλία ίσως να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μας άξιζε η ήττα και να φύγουμε χωρίς βαθμούς».

Για την αλλαγή του Φορτούνη: «Αισθανόταν ενοχλήσεις από το πρώτο ημίχρονο. Αυτό συζητήθηκε και στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ότι ίσως έπρεπε να βγει. Όμως ο ίδιος άντεξε και ολοκλήρωσε το ημίχρονο. Στην ανάπαυλα συζητήσαμε τι ήταν πιο σωστό και αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε, γιατί συμφωνούμε ότι ήταν από τους καλύτερους. Θυσιαζόταν αρκετά και έπρεπε να γίνει αλλαγή. Το πιο σωστό ήταν να βγάλουμε τον Φορτούνη γιατί είχε τις ενοχλήσεις και δεν ήταν σωστό να τον αφήσουμε να υποφέρει».

Για το τι συνέβη στην πρώτη αλλαγή: «Δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν μία παρεξήγηση εκείνη τη στιγμή. Είχαμε αποφασίσει να βγει ο Φορτούνης. Ο Μάριν θα περνούσε σε διαφορετική θέση και έγινε μία παρεξήγηση. Πέρασε λάθος η πληροφορία στον διαιτητή και μόλις είδα λάθος τον αριθμό, έσπευσα να το διορθώσω. Ήταν μία κακή συνεννόηση».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: «Σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού μας όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα για να περάσουμε τις αντίπαλες άμυνες, μία από τις λύσεις είναι να πηγαίνει απευθείας πιο μπροστά και όχι να περνάει από το κέντρο η μπάλα. Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον τρόπο, αλλά στο ημίχρονο το συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, χρησιμοποιώντας τους χαφ. Όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα σε αυτό χρησιμοποιούμε άλλους τρόπους. Όταν η ομάδα μας στήνεται σωστά και ο αντίπαλος μας δίνει τα κενά που χρειαζόμαστε προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε με άλλους τρόπους».

Για το αν θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία: «Ακόμα και η ισοπαλία δεν θα ήταν δίκαιη για εμάς, πόσο μάλλον η ήττα. Το πιο δίκαιο θα ήταν η νίκη».

Για το αν το ματς με την ΑΕΚ είναι κομβικό: «Ως προπονητής πάντα έχω την τάση να συγκεντρώνομαι σε αυτά που ελέγχω. Αυτά είναι η προπόνηση της ομάδας. Από αύριο κιόλας ξεκινάει η προετοιμασία για την ΑΕΚ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαι ενωμένος με τους παίκτες μου, είμαι ευχαριστημένος με την αντίδρασή μας σε σχέση με το προηγούμενο ματς και είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα δείξουν θετική αντίδραση και ένα πρόσωπο ικανό για να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι».

Για την αμυντική λειτουργία: «Σε κάθε ματς υπάρχουν λάθη και πράγματα που γίνονται σωστά. Τα λάθη μας στην άμυνα δεν ήταν πολλά και ήταν αυτά που προσπαθούμε να διορθώσουμε. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα έδωσε στον αντίπαλο πολλές ευκαιρίες για να μας βλάψει. Ο αντίπαλος ήταν πολύ ικανός να εκμεταλλευτεί τα λάθη που έγιναν στην άμυνά μας. Σε αντίθεση με εμάς που δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τα λίγα λάθη που έγιναν στη δική μας άμυνα. Αυτά είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθούν, είναι πράγματα που μπορούμε να τα διορθώσουμε και μεταφέρονται στην ομάδα, τα συζητάμε όλοι μαζί και δουλεύουμε όλοι μαζί».

Σεμπά: «Δεν είχαμε τύχη»

-Το σχόλιο του για το ματς: «Είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Δώσαμε τα πάντα, το 100% των δυνατοτήτων μας για να καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν τα καταφέραμε».

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε τρία δοκάρια στο ματς και δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ: «Σίγουρα, παίζει ρόλο και η βοήθεια της τύχης. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν και έλλειψη τύχης. Εμείς δώσαμε από εκεί και πέρα τα πάντα, είχαμε πολλές ευκαιρίες, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες όμως σίγουρα μας έλειπε και η τύχη».

-Πόσο εύκολη είναι η προετοιμασία της ομάδας για το ματς με την ΑΕΚ: «Σε καμία περίπτωση δεν χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Σήμερα θα ξεκουραστούμε και από αύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι με σαφή στόχο τη νίκη».

Μπράουν Ιντέγε: «Είναι λυπηρό που φεύγουμε χωρίς βαθμούς»

-Για το αν ήταν άτυχος ο Ολυμπιακός: «Πραγματικά δεν πιστεύω πως σήμερα κάναμε κάτι λάθος εμείς. Αν κάποιος θα μπορούσε να δει το παιχνίδι από την αρχή θα έβλεπε πως εμείς είχαμε πολλές ευκαιρίες και είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι φεύγουμε από το γήπεδο σήμερα χωρίς βαθμούς».

-Για το αν επηρεάζεται η ψυχολογία: «Είναι λυπημένοι όλοι οι παίκτες, όπως είναι λογικό. Είναι απογοητευμένοι αυτή την στιγμή. Δεν είναι εύκολο για μία ομάδα να βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες. Όμως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι της Κυριακής, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ότι έχει συμβεί, να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με σκοπό να επιστρέψουμε στις νίκες».

@Την Παρασκευή θα επανεξεταστεί ο Κώστας Φορτούνης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί κάτι σοβαρό.
@Η αυριανή προπόνηση  θα είναι απογευματινή.
@Καθοριστικά είναι πλέον τα δύο ματς που ακολουθούν με την Αστάνα, στις 20 Οκτωβρίου στο Φάληρο και στις 3 Νοεμβρίου στο Καζακστάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήγμα με Τιμπό Κουρτουά για την Τσέλσι

Σοβαρότερος, από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, είναι τελικά ο τραυματισμός του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης της Τσέλσι για τους επόμενους δύο μήνες, με το φόβο αυτό το διάστημα να διπλασιαστεί, αν η πορεία της αποθεραπείας του δεν είναι αυτή που πρέπει. Ο Βέλγος διεθνής τερματοφύλακας[…]

Περισσότερα »

Εθνικός: Παιχνίδι ζωής η θανάτου κόντρα στον Προμηθέα

Του Βαγγέλη Χατζηκωνσταντή… Ο Εθνικός υποδέχεται  (8/6, 17:00) τον  Προμηθέα Πατρών στο κεκλεισμένων των θυρών στο  κλειστό του Έσπερου στην Καλλιθέα  και θέλει την νίκη για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί  στους τελικούς των πλέι οφ της Α2. Εκεί όπου περιμένει ο  Φάρος Κερατσινίου και θα  γίνει μεγάλη μάχη για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *