Τροχαία: 899 κλήσεις σε μια βδομάδα για αντικανονικό προσπέρασμα-παραβίαση «κόκκινου»

Συνολικά 899 παραβάσεις, από τις οποίες 504 για αντικανονικό προσπέρασμα και 395 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, βεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα, το διάστημα από 1 έως 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των λεγόμενων «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Για τον σκοπό αυτόν συγκροτήθηκαν 708 συνεργεία τροχαίας και ελέγχθηκαν συνολικά 4.628 οχήματα.

Οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (85), της Φθιώτιδας (52), της Πιερίας (43), του Ηρακλείου (38), των Σερρών (37) και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (37).

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Α. Αντωνίου

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Αντώνης Αντωνίου, η οποία και έγινε αποδεκτή. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τη συζήτηση από το υπουργικό συμβούλιο έκθεσης επί καταγγελιών εναντίον του κ. Αντωνίου για χρέωση στον λογαριασμό της εταιρείας αγορών κρασιών[…]

Περισσότερα »

Κατάσχεση βοδινού κρέατος προέλευσης Πολωνίας στο Πέραμα

Βόειο κατεψυγμένο κρέας, προέλευσης Πολωνίας, συνολικού βάρους 97 κιλών, το οποίο κρίθηκε μη ασφαλές- ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκε από ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση μέσω του Ευρωπαϊκού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης (RASFF) για τα τρόφιμα, εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε σε εγκεκριμένη ψυκτική αποθήκη, στο Πέραμα η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *