Τροπολογία του ΜέΡΑ25 για την απομάκρυνση ρυπογόνων βιομηχανιών από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Το ΜέΡΑ25 και η βουλευτής Β Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ Φωτεινή Μπακαδήμα καταθέτουν, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, την τροπολογία της δημοτικής αρχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας για τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό της πόλης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου που φέρνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής νομοθεσίας, το ΜέΡΑ25 καταθέτει τροπολογία για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Oil One και όλων των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, όπως αποδείχθηκε από τις μελέτες του Δημόκριτου, του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Σε μια ιστορική συγκυρία όπου η προάσπιση της δημόσιας υγείας συνιστά, κατά δημόσια ομολογία, το γνώμονα των κυβερνητικών αποφάσεων, η Κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να κάνει δεκτή την τροπολογία που καταθέτουμε και, παράλληλα, καλώ και τα υπόλοιπα κόμματα να την συνυπογράψουν.

Η υγεία των κατοίκων Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν μπορεί να συνιστά πεδίο μικροπολιτικής και αντιπαραθέσεων. Τα πορίσματα των μελετών του Δημοκρίτου, του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του ΑΠΘ αναφορικά με τις ρυπογόνες ουσίες, όπως το καρκινογόνο βενζόλιο, είναι αδιαμφισβήτητα και αποδεικνύουν το έγκλημα που συντελείται τόσο καιρό σε βάρος της υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για την ύστατη ώρα ευθύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, συνυπογράφοντας, να επανορθώσει που συνέβαλε, με φωτογραφικό νόμο, να πραγματοποιηθεί το έγκλημα αυτό.

Η απόρριψη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά της εκφοβιστικής αγωγής της Oil One κατά του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, που συνιστούσε ξεκάθαρη απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα των κατοίκων, ελπίζω να αφυπνίσει την Κυβερνώσα παράταξη, που έχει καταστήσει ρητή την πρόσδεσή της στα ολιγαρχικά συμφέροντα, και να πράξει το αυτονόητα δίκαιο.» δηλώνει η βουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρ. Βρεττάκος: Απάντηση στα δημοσιεύματα για τις μονιμοποιήσεις

“Το πόρισμα του ΑΣΕΠ και οι διάλογοι του Δημοτικού Συμβουλίου του 2004 αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι οι δυνάμεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης «έφτιαχναν πελατεία» εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά”. Aυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στο πόρισμα του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *