Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσακαλώτος: Η κύρια κατοικία προστατεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

0 σχόλια ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι πιέστηκε να δεσμευτεί στην κατάργηση της προστασίας δεν το έκανε ποτέ, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε με νόμο την προστασία της πρώτης κατοικία απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ο κ. Σταϊκούρας «δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι πιέστηκε να δεσμευτεί στην κατάργηση της προστασίας δεν το έκανε ποτέ, αλλά αντίθετα πρότεινε και συμφώνησε να φέρει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα περιελάμβανε προστασία και θα ήταν έτοιμο και θα ίσχυε από 1/1/2020».
Τόνισε παράλληλα ότι ο κ. Σταϊκούρας γνωρίζει ότι ο ίδιος δέχτηκε ρητά την κατάργηση της προστασίας, προσθέτοντας ότι το «ολοκληρωμένο πλαίσιο» που εδώ και έναν χρόνο «ετοιμάζει» και «ολοκληρώνει» δεν φαίνεται να περιλαμβάνει προστασία.
«Επειδή σε όσα ρωτήσαμε δεν απάντησε, θα ρωτήσω ξανά. Επί ΣΥΡΙΖΑ η κυρία κατοικία προστατεύτηκε. Θα προστατευτεί και επί ΝΔ; Δεσμεύεται ότι όσοι και όσες – με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια φυσικά – έχουν πραγματική δυσκολία στην αποπληρωμή του δανείου τους, είτε λόγω COVID, είτε όμως και λόγω της 10ετους κρίσης δεν θα χάσουν το σπίτι τους; Και εννοώ και μετά το πέρας του εννεαμήνου» καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Αχτσιόγλου: Βιοποριστικό πρόβλημα για το 80% των εργαζομένων στις τουριστικές περιοχές
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης και είχε συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο Λασιθίου, με σωματεία και το Σ.ΕΠ.Ε. της περιοχής.
Τα σοβαρά προβλήματα εργαζομένων, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης της Έφης Αχτσιόγλου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στην αγορά της πόλης και είχε συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο Λασιθίου, με σωματεία και το Σ.ΕΠ.Ε. της περιοχής.
Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η πολιτική επιλογή τη κυβέρνησης να μην στηρίξει την πραγματική οικονομία βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους. Τα μέτρα της ΝΔ δημιουργούν αντικίνητρο για την εργασία, σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή, δηλαδή επιδοτείται η ανεργία, χωρίς καμία διασφάλιση για την επόμενη μέρα, ενώ χιλιάδες είναι οι “αόρατοι” ακόμα και για το πενιχρό επίδομα των 530 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αλλά επιτείνει τα δύο βασικά τους προβλήματα, την έλλειψη ρευστότητας και τη συσσώρευση χρεών. Πολύ λίγες πέρασαν τα αυστηρά κριτήρια της επιστρεπτέας προκαταβολής και πήραν ένα δάνειο που αυξάνει το χρέος τους, ενώ ούτε οι μεταθέσεις πληρωμών αρκούν γιατί οι οφειλές τους σωρεύονται.
Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και μέρους του μισθού των εργαζομένων, με διατήρηση των θέσεων, των σχέσεων εργασίας και του μισθού στο 100%. Επίσης, για επιδότηση, ιδίως των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μη επιστρεπτέα ενίσχυση συνολικού ύψους 3 δισ. και κριτήριο τον αριθμό των εργαζομένων. Ακόμα, για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και της προκαταβολής φόρου, καθώς και για ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.
Στις τουριστικές περιοχές σχεδόν το 80% των εργαζομένων δεν επέστρεψαν στη δουλειά τους και έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, επισήμανε, σημειώνοντας ότι φέτος είναι αναγκαίο να αποσυνδεθούν τα ένσημα από τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
euro2day.gr

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, , , ,