Tσίπρας: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από παπαγαλάκια…

Σφροδρή επίθεση Τσίπρα στον πρωθυπουργό. «Θα δώσουν λόγο για τη λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα. Καμιά επιχείρηση λάσπης δεν θα μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης».
«Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Ήταν ένας σκοτεινός χρόνος αυτός, για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία».

Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές και την αλλαγή της σκυτάλης στην διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως αναμενόταν, επιχείρησε μία καταγραφή του τι παρέδωσε η δική του κυβέρνηση και πού βρίσκεται σήμερα η χώρα – για την ακρίβεια, πού άρχισε να βρίσκεται πριν την εμφάνιση της πανδημίας.
«Τέτοιες ημέρες πέρυσι παρέλαβαν μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια. Σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα, με ρυθμισμένο χρέος, με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία, με αναβαθμισμένη εθνική αξιοπρέπεια.
Αυτά τους παραδώσαμε, μαζί με 37 δισεκατομμύρια μαξιλάρι για την οικονομία. Η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου που μια κυβέρνηση όχι μόνο δεν αφήνει άδεια τα ταμεία, αλλά αφήνει μια προίκα ικανή να κρατήσει την οικονομία και τη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή.

Και είμαστε περήφανοι για όσα αφήσαμε πίσω μας. Για όσα, με όλα τα λάθη, την απειρία, τις αδυναμίες μας, καταφέραμε ως κυβέρνηση εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό. Για τη δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία με την οποία ασκήσαμε την εξουσία. Για το ήθος με το οποίο διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα.
Και όταν με το καλό επανέλθουμε – και θα επανέλθουμε γρήγορα, να είστε σίγουροι – με την ψήφο του λαού, έχουμε όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης. Όπως επιθυμεί η μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της ελληνικής κονωνίας».

Η ΝΔ τρέχει με την όπισθεν στο παρελθόν

Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας ανέπτυξε τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
«Η κυβέρνηση τρέχει αλλά με την όπισθεν, προσπαθώντας με όλα τα μέσα που διαθέτει να γυρίσει την Ελλάδα σε κείνο ακριβώς το παρελθόν που μας οδήγησε στην πρόσφατη ελληνική τραγωδία.
Στον κύριο Μητσοτάκη, νομίζω ταιριάζει παραλλαγμένος ο διάλογος του Μπρεχτ:
* Τι κάνετε;
* Προετοιμάζω την επόμενη καταστροφή.
– Έταξαν πέρυσι, ανάπτυξη 4% και μετά έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο κορονοϊός χτυπήσει τη χώρα.
– Έταξαν πέρυσι, καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους, και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα.
– Έταξαν πέρυσι, στη μεσαία τάξη γενναία μείωση της φορολογίας, και τώρα την αφήνουν αβοήθητη και απειλητικά «επιστρεπτέα» απέναντι στην κρίση που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της.
– Έταξαν πέρυσι, υπευθυνότητα και σοβαρότητα και τώρα οδηγούν τον τουρισμό, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων, σαν αυτοκινητάκι από τα συγκρουόμενα.
Υπέγραφε προεκλογικά ο κύριος Μητσοτάκη συμφωνία αλήθειας με το λαό. Και τώρα, αυτή η πολιτική που ρημάζει ανθρώπους, κλείνει σπίτια, και απειλεί την κοινωνία με επιστροφή στα δίσεκτα χρόνια, βλέπουμε να συνοδεύεται από ψέματα, ψέματα, και πάλι ψέματα.

Κατασκευάζουν με σύστημα, κυνισμό, και με τη συνδρομή πολλών γνωστών μεγάλων ΜΜΕ μια ανατριχιαστική για όποιον επιμένει να είναι πολίτης και όχι τηλεθεατής εικονική πραγματικότητα.
Δεν τα έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση, ότι ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας.

Γιατί, άλλωστε, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία.
• Από τον πολιτευτή στον οποίο έταξε ένα νοσοκομείο έναντι κάποιων ψήφων, μέχρι τον διοικητή της ΕΥΠ, για χάρη του οποίου άλλαξε τον νόμο, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε πτυχίο.
• Από τις απευθείας αναθέσεις, μέχρι τα βάουτσερ του κυρίου Βρούτση.
• Από την φορολογική ελάφρυνση των μερισμάτων, μέχρι την ασυλία των τραπεζιτών.
• Από την μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσους διαθέτουν βίλες στην Εκάλη και στο Ψυχικό, μέχρι την κατάργηση της δέκατης τρίτης σύνταξης.
• Από τη λίστα Πέτσα, μέχρι και τις κουμπαριές με τη μεγάλη και μικρή διαπλοκή.
Γίνεται καθαρό πόσο πολλά σε πόσο λίγο χρόνο βαρύνουν τον κύριο Μητσοτάκη και τους άριστους συνεργάτες του.

Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν

Κι επειδή σε τέτοιες δύσκολες, κρίσιμες καταστάσεις, κανένας δεν δικαιούται να σωπαίνει, ή να μασάει τα λόγια του, ήρθε νομίζω η στιγμή να το πούμε, να το αποφασίσουμε, να το κάνουμε οδηγό στην καθημερινή μας δράση: Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν.
Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία

Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή.
Καμιά καταστολή, κανένας νόμος κατά των διαδηλώσεων και του φρονήματος του λαού, καμιά δυσφημιστική εκστρατεία, και καμιά δικαστική δίωξη δεν πρόκειται να πτοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, την προοδευτική παράταξη, τους δημοκρατικούς πολίτες.

Είμαστε εδώ. Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις. Είμαστε εδώ όχι για να κάνουμε μόνο καλή αντιπολίτευση, αλλά για να προσφέρουμε υπηρεσία στο τόπο και στη κοινωνική πλειοψηφία.
Αρα είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση.
Να φύγει πριν μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή offshore και σε δημοκρατία κρότου-λάμψης».

Θα δώσουν λόγο για τη λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε με μελανά χρώματα το επόμενο διάστημα:
«Δεν είναι εύκολο το σήμερα και, ακόμα χειρότερα, δεν είναι ευοίωνο το αύριο.

Ο κορονοϊός που έπληξε τη χώρα αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται από τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, που έχουν σήμερα το πάνω χέρι, ως μοχλός στην προσπάθειά τους να επιταχύνουν την πορεία προς τα πίσω.
Η οικονομική κρίση, για την έκταση και το βάθος της οποίας είναι υπεύθυνος ο κύριος Μητσοτάκης, αξιοποιείται όλο και πιο συστηματικά ως ευκαιρία για να επιβάλουν το καθεστώς που ο λαός δεν τους επέτρεψε να επιβάλουν την εποχή των μνημονίων.

Αρνήθηκαν να ακούσουν τη φωνή της λογικής, της κοινωνίας, και της αντιπολίτευσης, και να ενισχύσουν την οικονομία πριν οι οικονομικές δυσκολίες εξελιχθούν σε οικονομική πανδημία. Πριν πάρει διαστάσεις η κρίση και γίνει απείρως πιο καταστροφική.
Και όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα και για τους ίδιους, τόσο η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς. Στις λογικές και στο οπλοστάσιο της άκρας Δεξιάς.
Στην χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών, στο διχαστικό λόγο, στην τοξική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Η Δικαιοσύνη λοιδορείται και υπονομεύεται, λειτουργοί της απειλούνται δημόσια και ξεδιάντροπα από κυβερνητικά στελέχη, ενώ επιχειρείται η δίωξη και η διαπόμπευσή τους.
Μεγάλα σκάνδαλα όπως της Νovartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ κουκουλώνονται και αντί να διωχτούν οι ένοχοι, διώκονται εκείνοι που προσπάθησαν να τους ξεσκεπάσουν.

Η ταξική μεροληψία υπέρ των γνωστών ελίτ, η παραβίαση κάθε πολιτικού και ηθικού κανόνα για να διευκολυνθεί η διαπλοκή, οι ανάρμοστες σχέσεις οικονομικής ισχύος και πολιτικής εξουσίας, δίνουν σήμερα τον τόνο.
Ως αποτέλεσμα, ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η λίστα Πέτσα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας, ο αποκλεισμός ανεπιθύμητων Mέσων και η ένοχη σιωπή του Μαξίμου για βδομάδες, μέχρι να μαγειρέψουν τα ποσά και τα ονόματα.

Αν κάτι δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πώς, με πόσο κυνισμό, πόση κομματική και οικογενειακή φαυλότητα, πόσο θράσος, πόση έλλειψη σεβασμού για όσους υποφέρουν, έκαναν την υγειονομική κρίση ευκαιρία, αυτή είναι η λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα.
Αυτή η ιστορία δε θα τελειώσει εδώ. Θα δώσουν λογαριασμό μέχρι τέλους και όχι μόνο στο πεδίο της πολιτικής ευθύνης.
Γιατί τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων δεν είναι οικογενειακή περιουσία, για να εκβιάζουν με αυτά για τη μονοφωνία στην ενημέρωση».

Με κράτος, παρακράτος, αστυνομία και μαφία

Αφού προειδοποίησε πως «όσο πιο ένοχοι και υπόλογοι καθίστανται τόσο πιο επικίνδυνοι θα γίνονται», ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων («θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις στην πολιτική τους, που είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν και να ενταθούν) και, κυρίως, στην συκοφαντία, όπως είπε, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μαζί με το κράτος το παρακράτος, μαζί με την αστυνομία τη μαφία. Ίσως πει κάποιος σήμερα ότι χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις. Όχι. Γιατί, καμιά σκληρή έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας. Και όχι στα κοινωνικά ερείπια της πολιτικής τους».

Και συνέχισε:
«Πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο. Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι να ζουν.
Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Και τελικά να σπείρουν την απογοήτευση στην κοινωνία, έτσι που να παραδοθεί στις ορέξεις τους χωρίς αντίσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία, την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης.
Και σήμερα δε θα πάω μακριά στην εποχή του πατέρα Μητσοτάκη. Αλλά σε όσα ζήσαμε πρόσφατα, σε όσα ζήσαμε με τις Πρέσπες.
Με τη διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση. Με τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά.
Με τον οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς.

Όσο πιο πολύ η πολιτική τους θα χρεοκοπεί και θα καταδικάζεται να είστε σίγουροι ότι τόσο πιο πολύ θα βουλιάζει στη λάσπη αυτού του είδους.
Κι αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω.
Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη.

Ως εδώ λοιπόν. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών».
Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ.Τσίπρας κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «ένα χρόνο μετά τη εκλογή της κυβέρνησης της Δεξιάς, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη απάτη που θα έφερνε πιο γαλανό ουρανό και έφερε μαύρο σκοτάδι», να βάλει τα δυνατά του ώστε «να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και να μη διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού».

ΝΔ: Ο Τσίπρας έστησε ολόκληρη παράσταση

“Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του” ήταν το σχόλιο της ΝΔ, για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΚΟ του κόμματός του.
Και το σχόλιο της ΝΔ καταλήγει:
“Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Έλληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται”.

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι.Και συντάσσεται με όσους διαβάλλουν και υπονομεύουν τη χώρα μας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, υιοθετώντας την προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας» ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μεταναστευτικό και την κυβερνητική πολιτική.
Ο κ.Πέτσας τόνισε ότι «ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ που ένα χρόνο τώρα έγιναν τολμηρά βήματα για να μπει τέλος στο χάος που εγκατέλειψε φεύγοντας.
Ενοχλούνται που μειώθηκαν κατά 51% οι ροές στα νησιά το α’ εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2019».
Πρόσθεσε ότι «ενοχλούνται που μειώθηκαν κατά σχεδόν 24% οι διαμένοντες στα νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Ενοχλούνται που αυξήθηκαν κατά 88% οι πρωτοβάθμιες αποφάσεις επί αιτήσεων ασύλου. Ενοχλούνται που μειώθηκαν συνολικά κατά 4% οι διαμένοντες σε ολόκληρη την Ελλάδα» και κατέληξε:
«Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την καταδίκασαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες.
Τιμώντας την επιλογή των Ελλήνων, δίνουμε τη μάχη για φύλαξη των συνόρων μας, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, αύξηση των επιστροφών και λειτουργία των κλειστών, ελεγχόμενων δομών».

ΣΥΡΙΖΑ: Κάτι παραπάνω γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για «κάλυψη» στενών συνεργατών

Στη ΝΔ όταν μιλάνε για μαφία και παρακρατικές μεθόδους κάτι θα γνωρίζουν παραπάνω. Και ιδίως ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για «κάλυψη» στενών συνεργατών, κάτι θα έχει να θυμάται.
Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τιμούν τους στενούς τους συνεργάτες. Η διαφορά είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε είχε ούτε θα κάλυπτε ποτέ στενό συνεργάτη του που καταδικάστηκε για παιδεραστία.
Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης και αυτή τη φορά θα πράξει το ίδιο και για στελέχη του κόμματος του που δεν υπήρξαν καν στενοί του συνεργάτες.
Euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψάχνουν Γραμματέα στο Κίνημα Αλλαγής

Για την στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα, δουλεύουν οι επιτελείς κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής, λίγες ημέρες μετά από το ιδρυτικό του συνέδριο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, συγκεντρώνει το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την θέση του πρώτου Γραμματέα του Κινήματος, που θα κληθεί να το[…]

Περισσότερα »

Γεννηματά: Δεν είμαστε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ

Από το βημα της πρώτης κοινής συνεδρίασης των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι στρατηγική επιλογή είναι και παραμένει η αυτόνομη πορεία της με διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. «Καθαρό προγραμματικό λόγο» εισηγήθηκε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *