Τσίπρας: Δώσαμε κίνητρα και δυνατότητες σε όσους δημάρχους αγαπούν τον τόπο τους

Σε μέρη γνώριμα βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος το Σπήλι Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Ο πρωθυπουργός έχει βρεθεί πολλές φορές στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος.

Ο Γιάννης Ταταράκης μιλώντας προς όλους τους παρευρισκόμενους για τον πρωθυπουργό, εξέφρασε την έκπληξη του όπως είπε για το ότι «είναι σεμνός και ταπεινός άνθρωπος, που αν και πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας με έκανε να αισθάνομαι όμορφα και χαλαρά μαζί του. Όπως μου έκανε εντύπωση πως εδώ και 15 χρόνια επισκέπτεται την περιοχή από απλός πολίτης και μέχρι και σήμεραπου είναι πρωθυπουργός διαμένει στο ίδιο χώρο στα ίδια δωμάτια του ίδιου χωριού. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός της χώρας γνωρίζει τόσο καλά το Ρέθυμνο και τον δήμο μας – και μάλιστα περιοχές που προσωπικά κάποιες δεν τις γνωρίζω καλά. Είστε παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική, για το πώς πρέπει να φερόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε» ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας από πλευράς του τόνισε πως για εκείνον δεν έχει σημασία η πολιτική ταυτότητα ενός δημάρχου αλλά αν οι ιδέες τους για την αυτοδιοίκηση ταυτίζονται. Παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικούς του ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση αλλά αυτό, όπως είπε, επέτρεψε στην κυβέρνηση να θεσμοθετήσει χωρίς αγκυλώσεις.

«Σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση στους λεγόμενους μικρούς δήμους, εκεί που το έργο των δημάρχων φαίνεται στον κόσμο, δεν υπάρχουν τόσο δεξιοί και αριστεροί δήμαρχοι, ΣΥΡΙΖΑ ή Νέοδημοκράτες. Υπάρχουν δήμαρχοι που αγαπούν τον τόπο και είναι ανιδιοτελείς και υπάρχουν και οι άλλοι που λειτουργούν με ιδιοτέλεια. Εμείς, με αυτό το γνώμονα κινηθήκαμε, όχι μόνο στο δικό σας δήμο, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα του 3 με 4%, που πήγε στο 36%, οπότε δεν πρόλαβε να φτιάξει δεσμούς στην αυτοδιοίκηση, με δημάρχους. Βρεθήκαμε να έχουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και θελήσαμε να αφήσουμε πέντε πράγματα, κάποιες ουσιαστικές τομές στο χώρο της αυτοδιοίκησης, χωρίς το άγχος να θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας δημάρχους. Γιατί ούτως ή άλλως ήταν λιγοστοί και διότι θέλαμε να μπούμε σε μία άλλη φιλοσοφία, που πιστεύω ότι είναι σωστή, σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση. Φροντίσαμε να λειτουργήσουμε με κριτήρια ίσα για όλους και δώσαμε κίνητρα και δυνατότητες σε όσους δημάρχους αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους να το πράξουν», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να βοηθάει μία κυβέρνηση τον δήμαρχο ενός τόπου να αφήσει έργο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ψυχή των ανθρώπων που την βρίσκει ο καθένας στον τόπο του Αγίου Βασιλείου – ψυχή με ομορφιά όπως τόνισε, ίδια με την ομορφιά του περιβάλλοντος. «Αυτό βρήκα εδώ και δεν το αλλάζω με τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία. Όπως επίσης βρήκα και τον Γιάννη Ταταράκη τον δήμαρχο σας, έναν άνθρωπο που έχει έγνοια και αγάπη για τον τόπο. Και εμάς δε μας νοιάζει αν οι ιδέες του είναι στην αριστερά ή στην δεξιά, μας νοιάζει που οι ιδέες του ταυτίζονται με τις δικές μας, ώστε να προχωρήσουμε κάποια πράγματα μπροστά για αυτό τον τόπο που και εσείς και εμείς τον αγαπάμε», είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι η νέα φιλοσοφία που διέπει την κυβέρνηση για την αυτοδιοίκηση: «Με αυτή τη νέα φιλοσοφία θα δουλέψουμε καλύτερα στην αυτοδιοίκηση, καθώς και με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος «Κλεισθένης» (σε ό,τι αφορά την ανακατανομή των πόρων ώστε να στηριχτούν ορεινοί και απομακρυσμένοι δήμοι, οι νησιωτικοί δήμοι) και φυσικά με το πρόγραμμα «Φιλόδημος», με το οποίο έπεσαν χρήματα στην αυτοδιοίκηση και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα».

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους δημότες αλλά και στον δήμαρχο, ότι θα ασχοληθεί και θα βοηθήσει για την κατασκευή του νέου δρόμου που θα εξυπηρετήσει την παραλιακή ζώνη Σούδα – Κόρακα – Παλαιόχωρα – Φραγκοκάστελο, με τη φράση «είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη».

Ο πρωθυπουργός, μετά από μία βόλτα στο κέντρο του χωριού, κάθισε για φαγητό μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες, ευχόμενος να βρεθούν και πάλι, έχοντας όλοι, όπως ανέφερε, υγεία. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «νιώθω για αυτόν τον τόπο αληθινή αγάπη». Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία παράκαμψη 120 χιλιομέτρων για να βρεθεί στο Σπήλι παρά το γεγονός ότι σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει σε κεντρική ομιλία στο Εθνικό Στάδιο Χανίων – και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «την κούρασή μου την ξεπερνάω με την αισιοδοξία που έχω στις σκέψεις μου και την καλή διάθεση».

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για τον Γρ. Λαμπράκη

Στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Γρηγόρης Λαμπράκης, 22/5/63, Δεν ξεχνάμε», σημειώνει ο Πρωθυπουργός. Την ανάρτηση συνοδεύει φωτογραφία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Περισσότερα »

K. Μητσοτάκης: Πρόταση για μείωση των βουλευτών σε 200

Την άποψη ότι ο αριθμός των βουλευτών θα πρέπει να μειωθεί στους 200 από 300 που είναι σήμερα, επαναφέρει στο προσκήνιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του. Μιλώντας στην εφημερίδα «Realnews», ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «εδώ και χρόνια – τότε που το σύνολο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *