Τσίπρας: Η ΕΕ να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία

Σήμερα ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής.

Πρώτον, τόνισε, «να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα 5 χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ένας πολιτικός που δεν ενώνει αλλά διχάζει την Ευρώπη».

Δεύτερο, πρόσθεσε, πρέπει να δοθεί «ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα εξετάσουμε κάθε πιθανότητα ώστε στον βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα και κυρώσεις».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γαλλία θέλει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

Το Παρίσι επιθυμεί συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup όσον αφορά την Ελλάδα, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στεφάν Λε Φολ, ο Γάλλος πρόεδρος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ως προς τη θέση αυτή. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «η κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να είναι ένα[…]

Περισσότερα »

Ν. Αναστασιάδης: Να σταματήσουν κάποιοι να καλλιεργούν ενδεχόμενο κρίσης μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας

«Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, θέλοντας να κάνει σαφές,τι εννοεί όταν μιλά για αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας. Συνεπώς, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, «να σταματήσουν  κάποιοι, να καλλιεργούν σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχει κρίση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *