Τσίπρας: Η ΕΕ να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία

Σήμερα ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής.

Πρώτον, τόνισε, «να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα 5 χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ένας πολιτικός που δεν ενώνει αλλά διχάζει την Ευρώπη».

Δεύτερο, πρόσθεσε, πρέπει να δοθεί «ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα εξετάσουμε κάθε πιθανότητα ώστε στον βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα και κυρώσεις».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Κύρτσος: “Tο κουαρτέτο θα βάλει νερό στο κρασί του”

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι το κουαρτέτο θα βάλει νερό στο κρασί, ωστόσο αυτά που θα μας «χαρίσουν» σε εισαγωγικά είναι λιγότερα από αυτά που έχουμε χάσει στην πράξη τους τελευταίους 4 μήνες με την καθυστέρηση και την απορρύθμιση της οικονομίας. Επομένως οι διευκολύνσεις θα είναι μέσα σε ένα[…]

Περισσότερα »

Κ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε σε ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών

Για «απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να αποδέχεται και να καταδικάσει αυτού του είδους συμπεριφορές από τους υπουργούς. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση το απόγευμα με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *