Τσίπρας: Η κυβέρνηση αγνοεί το θεσμικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις

«Υπάρχει ήδη ένα θεσμικό πλαίσιο, χρόνια τώρα, απόλυτα εναρμονισμένο με το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα προβλέπει δύο λόγους που μπορεί να περιορίζεται το συνταγματικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και διαδήλωσης. Ο ένας είναι η δημόσια ασφάλεια και ο δεύτερος αυτό που ονομάζουμε κοινωνική και οικονομική ειρήνη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις. «Άρα υπάρχει πλαίσιο» καταλήγει.

«Έρχεστε εσείς και προσθέστε άλλους δύο λόγους, τη μη γνωστοποίηση από τους διοργανωτές προς την αστυνομία, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και την άρνηση υπακοής των διοργανωτών και διαδηλωτών στις εντολές της αστυνομίας οι οποίες κάθε φορά υπόκεινται στην υποκειμενική κρίση της πολιτικής τους ηγεσίας. Και σας λέμε ότι αυτοί οι δύο λόγοι είναι έξω από το γράμμα του Συντάγματος. Αυτό σας λέμε», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας απαντάει στον πρωθυπουργό αναφορικά με το σύγγραμμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την κατηγορία ότι «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα».

«Δεν είπα ότι έγραψε το κείμενο ο Γεραπετρίτης, αλλά ότι επιμελήθηκε το κείμενο» και συνεχίζει για να σημειώσει πως με βάση το σύγγραμα «το καθεστώς άδειας αναγγελίας ή προληπτικού ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές γινότανε σε ανώμαλες περιόδους παλαιότερα».

Επομένως, «μείνετε στην ουσία. Έχουμε ανώμαλες περιόδους σήμερα και χρειάζεται να μπούμε ξανά σε αυτό το καθεστώς;» διερωτάται ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε τονίζοντας πως «τη Μεταπόλιτευση σε αυτό τον τόπο την έφεραν οι αγώνες του ελληνού για δημοκρατία και προκοπή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΚΕ: “Οι διαρθρωτικές αλλαγές περιορίζουν τα εργατικά δικαιώματα”

“Αυτοί που θα βγουν πιο ισχυροί από την κρίση είναι οι κεφαλαιοκράτες, που θα έχουν στα χέρια τους περισσότερους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους” Αυτό υπογραμμίζεται σε σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε το ΚΚΕ στο οποίο αναφέρει: «Αυτοί που θα βγουν πιο ισχυροί από την κρίση είναι[…]

Περισσότερα »

Αγώνας δρόμου για τον «καυτό» Σεπτέμβρη

Το επόμενο εικοσαήμερο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες ενόψει του καθοριστικού ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι, αλλά και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην οποία ποντάρει πολλά το Μέγαρο Μαξίμου. Από τη Δευτέρα το σύνολο των υπουργών θα πρέπει να βρίσκονται στις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *