Το Twitter ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά

Η μετοχή του Twitter σημείωσε αλματώδη άνοδο 25% την Πέμπτη, αφού το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι σημείωσε για πρώτη φορά κέρδη στο τρίμηνο και καλύτερα του αναμενομένου έσοδα, χάρη σε καλύτερα στοχευμένες διαφημίσεις και ανάπτυξη πωλήσεων εκτός των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι επενδυτές φάνηκαν να προσπερνούν τη μηδενική αύξηση των χρηστών σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, την οποία η εταιρεία απέδωσε εν μέρει σε εποχική αδυναμία και στην εκκαθάριση ψεύτικων και spam λογαριασμών.

Μέχρι τώρα, η ανικανότητα του Twitter να επιτύχει κέδρος προκαλούσε σύγχυση στους επενδυτές, δεδομένης της απήχησης που έχει το δίκτυο στα ΜΜΕ και τη δημοτικότητά του μεταξύ διασήμων, αθλητών και πολιτικών όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Οκτώβριο το Twitter είχε υποδείξει ότι ήταν σε θέση να επιτύχει κέρδος, καθώς περιόριζε τις δαπάνες. Τόσο τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου, όσο και το κέρδος, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 2% έτος με έτος, στα 731,6 εκατ. δολάρια- την πρώτη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Τα έσοδα στις ΗΠΑ έπεσαν 8% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αλλά οι πωλήσεις αλλού αυξήθηκαν 17%. Ιδιαίτερα δυναμικά ήταν τα έσοδα από την Ιαπωνία, που αυξήθηκαν 34% στα 106 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Twitter, τα έσοδα βοήθησε η καλύτερη στόχευση διαφημίσεων που αύξησε την πιθανότητα οι χρήστες να κάνουν κλικ σε διαφημίσεις και η αύξηση των πωλήσεων βίντεο διαφημίσεων. Επίσης, η εταιρεία συνέχισε να επιδιώκει την αύξηση των μη διαφημιστικών εσόδων: Ανέφερε έσοδα 87 εκατ. δολαρίων σε data licensing και άλλα είδη εσόδων, αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, το Twitter ανέφερε καθαρά κέρδη 91,1 εκατ., ή 12 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με τη ζημία ύψους 167,1 εκατ. δολαρίων (23 σεντς ανά μετοχή) έναν χρόνο πριν. Όσον αφορά στους χρήστες, ανέφερε 330 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, αύξηση 4% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αλλά μηδενική σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο κοστίζει η φόρτιση του smartphone στο… πορτοφόλι μας;

Οι απαιτήσεις των σύγχρονων smartphones, αλλά και η χρήση που κάνουμε καθημερινά, απαιτεί φόρτιση τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Και τι πιο βολικό από το να τα τοποθετείτε στο φορτιστή τους κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, βγάζοντάς τα το πρωί που ξυπνάτε. Πόσο κακό κάνει, ωστόσο, αυτή η “ολονύχτια” φόρτιση στο[…]

Περισσότερα »

Πόσο θα κοστίζει ένα iPhone με πρόεδρο τον Τραμπ;

Εάν εκλεγόταν πρόεδρος, θα μεριμνούσε ώστε το iPhone να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Αυτό υποσχόταν προεκλογικά ο Ντ. Τραμπ. Πόσο συμφέρουσα θα ήταν η παραγωγή του στις ΗΠΑ; Η Apple αναπτύσσει το iPhone και άλλα προϊόντα της στην έδρα της εταιρείας, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας. Εδώ εργάζονται οι περισσότεροι από τους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *