Το Twitter ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά

Η μετοχή του Twitter σημείωσε αλματώδη άνοδο 25% την Πέμπτη, αφού το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι σημείωσε για πρώτη φορά κέρδη στο τρίμηνο και καλύτερα του αναμενομένου έσοδα, χάρη σε καλύτερα στοχευμένες διαφημίσεις και ανάπτυξη πωλήσεων εκτός των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι επενδυτές φάνηκαν να προσπερνούν τη μηδενική αύξηση των χρηστών σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, την οποία η εταιρεία απέδωσε εν μέρει σε εποχική αδυναμία και στην εκκαθάριση ψεύτικων και spam λογαριασμών.

Μέχρι τώρα, η ανικανότητα του Twitter να επιτύχει κέδρος προκαλούσε σύγχυση στους επενδυτές, δεδομένης της απήχησης που έχει το δίκτυο στα ΜΜΕ και τη δημοτικότητά του μεταξύ διασήμων, αθλητών και πολιτικών όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Οκτώβριο το Twitter είχε υποδείξει ότι ήταν σε θέση να επιτύχει κέρδος, καθώς περιόριζε τις δαπάνες. Τόσο τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου, όσο και το κέρδος, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 2% έτος με έτος, στα 731,6 εκατ. δολάρια- την πρώτη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Τα έσοδα στις ΗΠΑ έπεσαν 8% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αλλά οι πωλήσεις αλλού αυξήθηκαν 17%. Ιδιαίτερα δυναμικά ήταν τα έσοδα από την Ιαπωνία, που αυξήθηκαν 34% στα 106 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Twitter, τα έσοδα βοήθησε η καλύτερη στόχευση διαφημίσεων που αύξησε την πιθανότητα οι χρήστες να κάνουν κλικ σε διαφημίσεις και η αύξηση των πωλήσεων βίντεο διαφημίσεων. Επίσης, η εταιρεία συνέχισε να επιδιώκει την αύξηση των μη διαφημιστικών εσόδων: Ανέφερε έσοδα 87 εκατ. δολαρίων σε data licensing και άλλα είδη εσόδων, αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, το Twitter ανέφερε καθαρά κέρδη 91,1 εκατ., ή 12 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με τη ζημία ύψους 167,1 εκατ. δολαρίων (23 σεντς ανά μετοχή) έναν χρόνο πριν. Όσον αφορά στους χρήστες, ανέφερε 330 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, αύξηση 4% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αλλά μηδενική σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος σχεδιάζει να χτίσει σεληνιακό χωριό

Έχουν περάσει σχεδόν πενήντα χρόνια από τότε που πατήσαμε για πρώτη φορά στη Σελήνη, και η ανθρωπότητα δείχνει έτοιμη για την επόμενη μεγάλη διαστημική περιπέτεια που θα είναι να χτίσουμε ένα “Σεληνιακό χωριό”. Μαζί με την βοήθεια των υπολοίπων χωρών που διαθέτουν διαστημικό πρόγραμμα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος(ESA) κάνει φιλόδοξα[…]

Περισσότερα »

Στόχοι κλοπής στοιχείων λογαριασμού οι χρήστες του Facebook

Του Γιάννη Δημητρίου… To Facebook παραμένει ο προτιμώμενος στόχος για τους ψηφιακούς εγκληματίες που ειδικεύονται στην υποκλοπή των στοιχείων των λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της KasperskyLab, το πρώτο τρίμηνο του 2014, τα πλαστά sites που μιμούνταν το Facebook άγγιξαν το 10,85% του συνόλου των περιστατικών phishing, βάσει των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *