Τζανακόπουλος για F-16: Θα δώσουμε 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας

Να μετρησιάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με τη συμφωνία για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί κατά 1,1 δις. σε βάθος δεκαετίας. Δεν απέκλεισε μάλιστα, εφόσον ζητηθεί, να υπάρξει συζήτηση για το θέμα και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra το βράδυ της Πέμπτης ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί κυριαρχική πράξη της χώρας ενώ επανέλαβε πως θα υπάρξει

αναλυτική ενημέρωση για το θέμα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και εφόσον ζητηθεί, και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως αναβαθμίζεται η οικονομική θέση Ελλάδας και το ενδιαφέρον επενδυτών.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι προχωρά χωρίς δημοσιονομικό ζήτημα. Επέμεινε ότι στόχος είναι να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση, ώστε να εξεταστούν λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα του χρέους και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Τέλος, αναφορικά με το ΔΝΤ, σημείωσε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Ταμείου, εφόσον δεν θέσει τεχνητά εμπόδια.Εν τω μεταξύ, χθες, η Ένωση Κεντρώων ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για τα εξοπλιστικά. «Η σύγκληση πρέπει να γίνει πριν την παραγγελία της αναβάθμισης των F-16 διότι αν γίνει μετά και κριθεί ότι είναι ασύμφορη για την Ελλάδα η παραγγελία και είναι ανεπαρκής η υπεράσπιση του εναέριου χώρου μας, τότε ο κ. Τσίπρας θα φέρει τεράστιες ευθύνες. Αρκετοί λένε ότι πρέπει και η Ελλάδα να παραγγείλει F-35» σημειώνει η ΕΚ ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες.

 

in.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κατανόηση» από Κομισιόν για τις κινήσεις Τσίπρα

Με συμπάθεια, κατανόηση και υπό το πρίσμα της αναγνώρισης της προσπάθειας της Ελλάδας για τη δημοσιονομική προσαρμογή και επίτευξη των στόχων του MoU βλέπει η Κομισιόν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παροχή της 13ης σύνταξης και εξαίρεση από την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται από[…]

Περισσότερα »

Η μεσαία τάξη σε πλειστηριασμό! (Οι τραπεζίτες προστατεύουν την Α΄ κατοικία)

Του Χάρη Παυλίδη… Τα κοινωνικά αντανακλαστικά που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως «σήμα κατατεθέν», στα χρόνια που κανένα σπίτι δεν θα πήγαινε στα χέρια τραπεζίτη, είναι προφανές ότι φυλάσσονται ως «κειμήλια» στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *