Τζιχαντιστής Ελαιώνα: Ύποπτος για συμμετοχή σε σφαγή 1500 ατόμων

Πρωταγωνιστής στη μεγάλη σφαγή περίπου 1500 ατόμων – μέλη της φυλής Shaitat- τον Αύγουστο του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος ήταν πιθανόν ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη προ διημέρου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα!

Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, κι όπου εικονίζεται ο 27χρονος να κτυπά αιχμαλώτους που βρίσκονται στην σειρά, είναι τμήμα αυτών των εκτελέσεων και της πρωτοφανούς εγκληματικής ενέργειας σε βάρος μελών αυτής της φυλής .

Μάλιστα στα διαδίκτυο υπάρχουν αφιερώματα των ΜΜΕ στην Μέση Ανατολή με επιζώντες της σφαγής.

Στα ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται και το απόσπασμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας και απεικονίζεται ο 27χρονος.


Ο 27χρονος φέρεται μάλιστα να έχει αναφέρει στα στελέχη της ΕΛΑΣ ότι ήταν μέλος της συγκεκριμένης φυλής αλλά εντάχθηκε στον ISIS, γιατί κάποιοι ομόφυλοι του είχαν σκοτώσει και τραυματίσει συγγενικά του πρόσωπα!

Η σφαγή της φυλής Shaitat πρόκειται για μία από τις μαζικότερες δολοφονίες του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόκειται περίοδο της αιματηρής δράσης του ISIS εναντίον των μελών αυτής της φυλής, επειδή είχαν αντιταχθεί στα επεκτατικά του σχέδια.

Πριν τις μαζικές δολοφονίες υπήρχαν μάχες μεταξύ της Shaitat και του ISIS.

Μάλιστα τότε είχε βρεθεί ομαδικός τάφος στα ανατολικά περίχωρα της Ντέιρ αλ Ζουρ στη Συρία με 250 νεκρούς .

Πολλά από τα θύματα ήταν γυναίκες κι άμαχοι. Η εν λόγω φυλή που ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε 120.000 ζει στις πόλεις Αλ Κασκιγια, Αμπου Χαμαμ και Χαρανελ της Συρίας.

Πολλοί από τους διασωθέντες από την σφαγή εντάχθηκαν στη συνέχεια στο Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας.

 

tanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Γεωργιάδης: “Στόχος οι ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας”

Της Γιάννας Μάζη… Οι επιπτώσεις της κρίσης, η ηλεκτρονική υγεία, η μετανάστευση και ο αντίκτυπος στα συστήματα υγείας, η κοινή προμήθεια εμβολίων για όλες τις χώρες της Ε.Ε. και τα περιθώρια ανάπτυξης ήταν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο Μέγαρο. Αναφορικά με το[…]

Περισσότερα »

Τι προβλέπεται για τις συντάξεις που λαμβάνουν οι οικογένειες των πεσόντων

Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου προκάλεσαν δημοσιεύματα και σχόλια για την σύνταξη που δικαιούνται οι οικογένειες των πεσόντων. Η συζήτηση αυτή «άνοιξε» για ακόμη μια φορά μετά τη συντριβή του Mirage 2000-5Mirage 2000-5 και τον πρόωρο χαμό του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου. «Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *