Τζούλια Τσαλίκη: Για πρώτη φορά ψηφιακό αρχείο Ελληνίδων Αρχιτεκτόνων

Για την συγκρότηση του Ψηφιακού Αρχείου Ελληνίδων Αρχιτεκτόνων, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, η Πρόεδρος του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Τζούλια Τσαλίκη.

Το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, ξεκινά τη δημιουργία του Ψηφιακού Αρχείου Ελληνίδων Αρχιτεκτόνων με στόχο την καταγραφή και ανάδειξη αυτού του σημαντικού επιστημονικού – πολιτιστικού δυναμικού, ενώ ανταποκρίνεται και στο διαρκές αίτημα της αναγνώρισης της επιστημονικής συνεισφοράς τους και των ίσων ευκαιριών στην απασχόληση των γυναικών.

«Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που -όπως δείχνει και πρόσφατη έρευνα – είναι, δυστυχώς, τελευταία στα θέματα ισότητας των φύλων, έχει αρκετά μεγάλη βαρύτητα κάθε προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας και την ενδυνάμωσή της», δήλωσε η κα Τσαλίκη.

Το Αρχείο Ελληνίδων Αρχιτεκτόνων είναι ένα ευρύ αντικείμενο με προοπτική διαρκούς  συμπλήρωσης, διεύρυνσης και ανανέωσης και μέσα από αυτό αναδεικνύεται και η ίδια η αξία της Αρχιτεκτονικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης… «Ειδικός Απεσταλμένος»

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης και οι εκδόσεις «Αγγελάκη» παρουσίασαν το λεύκωμα «Ειδικός Απεσταλμένος», την Παρασκευή, 10 Ιουλίου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Ο Πέτρος Κασιμάτης σε αυτό το λεύκωμα ντοκουμέντων επιχειρεί να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια με εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες και σημειώσεις, για τα γεγονότα που τα τελευταία 35 χρόνια συγκλόνισαν τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *