UNICEF: Η Ελληνική αποστολή ταξίδεψε στο Τσαντ

Στο Τσαντ της Αφρικής ταξίδεψε η Ελληνική αποστολή, στα πλαίσια της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης», στην οποία Πρεσβευτής είναι ο δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος, μαζί με την Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, κα Σοφία Τζιτζίκου και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Γραφείου της UNICEF στο Τσαντ, ManuelMorenoGonzalez, επισκέφθηκαν κέντρο επισιτισμού, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη UNICEF.Σ’ αυτό το κέντρο επισιτισμού, φιλοξενούνται οικογένειες που είναι νομάδες από την περιοχή Guera, της ΕπαρχίαςMongo στο Νοτιοδυτικό Τσαντ. Η Ελληνική αποστολή βρέθηκε ακόμη και σε Νοσοκομείο της ίδιας περιοχής, όπου επισκέφθηκε την πτέρυγα για υποσιτισμένα παιδιά. Εκεί συνομίλησε με μητέρες, οι οποίες περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματά υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους και τα οποία τους οδήγησαν εκεί. Σ’ αυτό το Νοσοκομείο, παρακολουθούνται οι πιο σοβαρές περιπτώσεις υποσιτισμένων παιδιών.

Η εκστρατεία «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» δίνει στα παιδιά που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, επισιτιστικές κρίσεις, συρράξεις και πολιτική αναταραχή την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες τους σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο, τόσο μέσα από ερασιτεχνικά, όσο και από επαγγελματικά γυρισμένα βίντεο, με σχόλια και φωτογραφίες.  Για να βοηθήσουν την εκστρατεία, ο ηθοποιός και Πρεσβευτής της UNICEF EwanMcGregor, ο Παύλος Τσίμας και οι άλλες προσωπικότητες εμφανίζονται σε μικρής διάρκειας βίντεο και μοιράζονται μαρτυρίες παιδιών, τα οποία έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις.

Ο δικτυακός τόπος της εκστρατείας επιτρέπει στους επισκέπτες να ενισχύσουν τις φωνές αυτών των παιδιών μέσω των δικών τους ψηφιακών κοινωνικών δικτύων. Η ιστοσελίδα, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πολωνικά και Σλοβενικά, θα περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και καρτέλες με συνοπτικά στοιχεία. Οι πολίτες θα ενθαρρύνονται να κοινοποιήσουν αυτό το υλικό, προκειμένου να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή των παιδιών και να δείξουν ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η UNICEF και το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) συνεργάζονται στενά για πάνω από 20 χρόνια για να παραδώσουν άμεση βοήθεια στα παιδιά και τις γυναίκες που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ισχυρή συνεργασία έχει ωφελήσει εκατομμύρια παιδιά σε πάνω από 55 χώρες. Η βοήθεια έχει ως στόχο να προωθήσει την αλλαγή σε κρίσιμους τομείς, όπως η προστασία των παιδιών, η διατροφή, η υγεία, το νερό, η αποχέτευση και η υγιεινή, η οικονομική βοήθεια σε μετρητά, η μείωση των κινδύνων καταστροφών, η ετοιμότητα και η δημιουργία υποδομών. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, η UNICEF, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανταποκρίνεται ενεργά σε δεκάδες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε όλη την υφήλιο.

Ο δικτυακός τόπος της εκστρατείας: www.fonestonpaidion.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Πρόταση για μεταφορά σε παλαιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο

Η έκταση της βάσης που προτείνει η επιτροπή είναι 93 στρέμματα, μέσα στα οποία θα κτιστούν δύο κτίρια, όπου θα κρατούνται κυρίως υπόδικοι, οι οποίοι θα εναλλάσσονται.

Περισσότερα »

Συμπληρωματική απολογία από τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε εκ νέου στον ανακριτή ο 58χρονος καθ’ ομολογιαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη για να απολογηθεί συμπληρωματικά. Ο κατηγορούμενος ο οποίος βρισκόταν στο ανακριτικο γραφείο για περίπου 4,5 ώρες, εξερχόμενος δεν θελησε να απαντήσει στις επίμονε  ερωτήσεις σχετικά με το αν τον έβαλαν άλλα πρόσωπα να δολοφονήσει την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *