Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά: Τήρηση των προβλεπόμενων για αναπληρωτές και μόνιμους καθηγητές

Η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά συμμετείχε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά προκειμένου να αποκατασταθεί το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, καθώς, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της, δεν τηρήθηκε από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Πειραιά η προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν οριστικά στις 9/9, κατά παράβαση των προβλεπομένων, πριν την τοποθέτηση των μονίμων (διαθεσίμων και αποσπασμένων), σε κενά που ήταν διαφορετικά και μειωμένα από αυτά που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΙΔΕ στις 5/9.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από το αρμόδιο ΠΥΣΔΕ:

– Να ανακαλέσει τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.
– Να προχωρήσει άμεσα σε προσωρινή τους τοποθέτηση (όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 50 και το Π.Δ. 100).
– Να συνεχιστεί, κατόπιν, η διαδικασία με τοποθετήσεις μονίμων και να ακολουθήσει η οριστική τοποθέτηση των αναπληρωτών.                                                                                                                         – Σε κάθε φάση της διαδικασίας να αναρτώνται στον ιστότοπο της διεύθυνσης όλα τα κενά.

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθυστερήσεις και έλλειψη σχεδίου: Κόλαφος το πόρισμα των εισαγγελέων για την πυρκαγιά στο Μάτι

Κόλαφος είναι το πόρισμα των εισαγγελέων για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών χιλιάδες στρέμματα καμένης γης και κατεστραμμένες περιουσίες. Στο «δια ταύτα» του πολυσέλιδου πορίσματος -βάσει του οποίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά 20 προσώπων, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος[…]

Περισσότερα »

Μετεγγραφές με εισοδηματικά κριτήρια και κοινωνικές ανάγκες

Τη θέση ότι οι μετεγγραφές πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με κριτήρια που έχουν σχέση με εισοδήματα και κοινωνικές ανάγκες διατύπωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στη Βουλή. Ταυτόχρονα, όμως, ο υπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει  ευθύνη και στον τρόπο συμπλήρωσης των μηχανογραφικών, όταν είναι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *