Β. Γκιτάκος: Η τροπολογία για τους συμβασιούχους συντηρεί την ομηρία τους

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Ελπίδα για μονιμοποίηση σε χιλιάδες συμβασιούχους δίνει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία καταργείται η τρίμηνη παύση μεταξύ συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς και το ανώτατο όριο των 24 μηνών, ως συνολική διάρκεια απασχόλησης συμβασιούχων.

Στην τροπολογία προβλέπεται επίσης ότι ο χρόνος εργασίας για τις συμβάσεις που έχουν χαρακτηριστεί με απόφαση του ΣτΕ γνήσιες συμβάσεις έργου ή μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών δεν προσμετράται στο ανώτατο χρονικό διάστημα των 24 μηνών.

Από την πλευρά του αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ότι η συγκεκριμένη τροπολογία συντηρεί το καθεστώς ομηρίας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και παρατείνει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση του Γιώργου Γαβρίλη με τον πρόεδρο του ΟΚΑΑ

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης συναντήθηκε, την Τρίτη με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ) Παν. Σταμπουλίδη. Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας της Κεντρικής Αγοράς του Αγ. Ιωάννη Ρέντη και της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου αλλά και η ανάγκη εκσυγχρονισμού και[…]

Περισσότερα »

Με σταθερούς ρυθμούς η πρόοδος στις επεκτάσεις του Τραμ προς Πειραιά

Στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες τροχιοδρόμου (χωματουργικά και επιδομή) στην περιοχή από Ζαΐμη μέχρι τη γέφυρα Παπανδρέου. Στην οδό Μικράς Ασίας, ολοκληρώθηκαν με τη φύτευση οι εργασίες αστικού σχεδιασμού στην περιοχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής τροχιοδρόμου στο pocket (επιδομή και αλλαγές) και στη γέφυρα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *