Β. Γκιτάκος: Η τροπολογία για τους συμβασιούχους συντηρεί την ομηρία τους

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Ελπίδα για μονιμοποίηση σε χιλιάδες συμβασιούχους δίνει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία καταργείται η τρίμηνη παύση μεταξύ συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς και το ανώτατο όριο των 24 μηνών, ως συνολική διάρκεια απασχόλησης συμβασιούχων.

Στην τροπολογία προβλέπεται επίσης ότι ο χρόνος εργασίας για τις συμβάσεις που έχουν χαρακτηριστεί με απόφαση του ΣτΕ γνήσιες συμβάσεις έργου ή μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών δεν προσμετράται στο ανώτατο χρονικό διάστημα των 24 μηνών.

Από την πλευρά του αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ότι η συγκεκριμένη τροπολογία συντηρεί το καθεστώς ομηρίας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και παρατείνει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ίσως να μην έχει προηγούμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που δεν συνηθίζεται.Το να αναφέρεται ο Πρόεδρος ενός κράτους κατά τη διάρκεια των επισήμων προσφωνήσεων και αντιφωνήσεων προς τον αρχηγό του κράτους που επισκέπτεται σε έναν Δήμο και να ευχαριστεί μάλιστα την Δημοτική του Αρχή! Αυτό έκανε ο Πρόεδρος[…]

Περισσότερα »

Τρίτο κουδούνι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνει τη δράση ‘’Το τρίτο κουδούνι’’ που έχει ως στόχο την επαφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου με την τέχνη του θεάτρου. Κατά τη φετινή δράση 7 νέοι σκηνοθέτες μέσα από θεατρικούς συγγραφείς και θεατρικά κείμενα τα οποία έχουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *