Β. Γκιτάκος: Η τροπολογία για τους συμβασιούχους συντηρεί την ομηρία τους

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Ελπίδα για μονιμοποίηση σε χιλιάδες συμβασιούχους δίνει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία καταργείται η τρίμηνη παύση μεταξύ συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς και το ανώτατο όριο των 24 μηνών, ως συνολική διάρκεια απασχόλησης συμβασιούχων.

Στην τροπολογία προβλέπεται επίσης ότι ο χρόνος εργασίας για τις συμβάσεις που έχουν χαρακτηριστεί με απόφαση του ΣτΕ γνήσιες συμβάσεις έργου ή μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών δεν προσμετράται στο ανώτατο χρονικό διάστημα των 24 μηνών.

Από την πλευρά του αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ότι η συγκεκριμένη τροπολογία συντηρεί το καθεστώς ομηρίας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και παρατείνει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ημέρες Θάλασσας 2016”… Εκδηλώσεις για τους τουρίστες

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016» σχεδίασε για τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ένα ειδικό πρόγραμμα για τους τουρίστες που θα βρίσκονται στην πόλη. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το πρωί έφθασε στον Πειραιά, με περίπου 4.000 τουρίστες, το κρουαζιερόπλοιο CARNIVAL VISTA το οποίο θα διανυκτερεύσει[…]

Περισσότερα »

Η ΚΕΔΕ για την απονομή του βραβείου Ούλωφ Πάλμε στο Δήμαρχο Λέσβου

Mε αφορμή την απονομή του βραβείου Ούλωφ Πάλμε στο Δήμαρχο Λέσβου Σπ.Γαληνό για τη συνεισφορά του στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος o Προέδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη μεταξύ άλλων τόνισε ότι : «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό για τη σημαντική αυτή διάκριση που έφερε στη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *