Β. Κορκίδης: Να μετριαστεί το βάρος του νέου κατώτατου μισθού

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την θετική του θέση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, επανέλαβε μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

«Θέλουμε όμως να αναγνωριστεί ότι άλλος αποφασίζει και άλλος πληρώνει την αύξηση του κατώτατου μισθού και αυτή η επιβάρυνση να πιστωθεί στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Επίσης ζήτησε να γίνει μείωση του μη μισθολογικού κόστους των ασφαλιστικών εισφορών που είναι ήδη πολύ υψηλές.

«Αυτά τα έσοδα που θα προσφέρει η αύξηση του κατώτατου μισθού στις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί εφόσον αυξάνεται κατά 80 ευρώ, τόσο κοστίζει σε μία επιχείρηση η αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξάνονται και τα έσοδα από εισφορές. Αυτή την αύξηση θα έπρεπε να την μετριάσει η κυβέρνηση μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί στο νέο μέτρο και μένει να δούμε το αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα όταν καταβληθεί ο μισθός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπανάτσιου: Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2017. Αυτό προκύπτει από σχετικές δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Η υφυπουργός ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το διοικητή της ΑΑΔΕ, μέσα[…]

Περισσότερα »

Μύλος …με πρώτη κατοικία και πλειστηριασμούς

Του… πλειστηριασμού έγινε χθες στην κυβέρνηση. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αναζητούν θετικές ειδήσεις ή έστω τρόπους να αποτρέψουν κοινωνικές εκρήξεις και, έτσι ξαφνικά, ανέκυψε εκ νέου ζήτημα προστασίας της α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει προστασία της α’ κατοικίας, σημείωναν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *