Β. Κορκίδης: Να μετριαστεί το βάρος του νέου κατώτατου μισθού

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την θετική του θέση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, επανέλαβε μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

«Θέλουμε όμως να αναγνωριστεί ότι άλλος αποφασίζει και άλλος πληρώνει την αύξηση του κατώτατου μισθού και αυτή η επιβάρυνση να πιστωθεί στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Επίσης ζήτησε να γίνει μείωση του μη μισθολογικού κόστους των ασφαλιστικών εισφορών που είναι ήδη πολύ υψηλές.

«Αυτά τα έσοδα που θα προσφέρει η αύξηση του κατώτατου μισθού στις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί εφόσον αυξάνεται κατά 80 ευρώ, τόσο κοστίζει σε μία επιχείρηση η αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξάνονται και τα έσοδα από εισφορές. Αυτή την αύξηση θα έπρεπε να την μετριάσει η κυβέρνηση μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί στο νέο μέτρο και μένει να δούμε το αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα όταν καταβληθεί ο μισθός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3,5 εκ. τουρίστες στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2014

Ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, σημειώνοντας αύξηση κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ). Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι εισπράξεις από τον τουρισμό να αυξηθούν το ίδιο διάστημα κατά 10,6% σε σχέση[…]

Περισσότερα »

Λεμέρ: Η γαλλική πρόταση παραμένει στο τραπέζι

Έρχομαι εδώ με αποφασιστικότητα για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, για μια συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού, που έκανε μεγάλες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα, αλλά και προς όφελος των ευρωπαϊκών χωρών, τόνισε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *