Β. Κορκίδης: Να μετριαστεί το βάρος του νέου κατώτατου μισθού

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την θετική του θέση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, επανέλαβε μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

«Θέλουμε όμως να αναγνωριστεί ότι άλλος αποφασίζει και άλλος πληρώνει την αύξηση του κατώτατου μισθού και αυτή η επιβάρυνση να πιστωθεί στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Επίσης ζήτησε να γίνει μείωση του μη μισθολογικού κόστους των ασφαλιστικών εισφορών που είναι ήδη πολύ υψηλές.

«Αυτά τα έσοδα που θα προσφέρει η αύξηση του κατώτατου μισθού στις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί εφόσον αυξάνεται κατά 80 ευρώ, τόσο κοστίζει σε μία επιχείρηση η αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξάνονται και τα έσοδα από εισφορές. Αυτή την αύξηση θα έπρεπε να την μετριάσει η κυβέρνηση μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί στο νέο μέτρο και μένει να δούμε το αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα όταν καταβληθεί ο μισθός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν πάνω από 163,2 εκατομμύρια ευρώ (178 εκατ. δολάρια) συνολικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν πιθανές διώξεις διότι βοήθησαν αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφύγουν. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει προς το παρόν συνάψει συμφωνίες με 75 ελβετικές τράπεζες που περιλήφθηκαν σε ένα[…]

Περισσότερα »

Το ΕΒΕΠ στη Βαρκελώνη… «Κοιτάζοντας πέρα από τη θάλασσα»

Με κεντρικό σύνθημα «Κοιτάζοντας πέρα από τη θάλασσα», ολοκληρώθηκαν, με επιτυχία, οι εργασίες της 8ης Συνόδου για τα «Μεσογειακά Λιμάνια», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, υπό τη διοργάνωση της Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Μεσογείου (ASCAME) και του Επιμελητηρίου της Βαρκελώνης. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, που αποτελεί από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *