Β. Κορκίδης: Οι πειραϊκές επιχειρήσεις αξίζουν της προσοχής των ασιατικών ναυπηγείων

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στον απόηχο της ελληνικής επίσημης επίσκεψης στη Σαγκάη, χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, για το γεγονός ότι, με δική του παρέμβαση, ύστερα και από την προτροπή του ΕΒΕΠ, ανοίγει μία “μεγάλη πόρτα” στα Κινεζικά ναυπηγεία για τις ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εξοπλισμούς για πλοία», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στην Ελλάδα.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου οι οποίες κατασκευάζουν όλων των τύπων υλικά και εξοπλίζουν τα πλοία, αξίζουν της προσοχής, όχι μόνο των Κινεζικών ναυπηγείων, στα οποία Έλληνες εφοπλιστές κτίζουν πλοία τους, αλλά και γενικότερα των Ασιατικών και Ευρωπαϊκών ναυπηγείων», υποστήριξε.

Ισχυρή εξωστρεφής πολιτική στον εξαγωγικό τομέα

«Ο Πειραιάς και οι επιχειρήσεις όλων των κλάδων δίνουν δυναμικά το παρών μέσα από την υλοποίηση μία ισχυρής εξωστρεφούς πολιτικής στον εξαγωγικό τομέα, που το Επιμελητήριο υποστηρίζει, προτάσσοντας τα αδιαμφισβήτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και των υπηρεσιών που οι επιχειρήσεις του Πειραϊκού χώρου παράγουν και προσφέρουν», τόνισε ο κ. Κορκίδης.

«Πρόσφατα στο πλαίσιο της άσκησης εξωστρεφούς πολιτικής το Ε.Β.Ε.Π. υποδέχθηκε Γερμανική αντιπροσωπεία επιχειρήσεων του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα στο πλαίσιο της προσπάθεια διάνοιξης διαύλων επιχειρηματικής και επιχειρησιακής επικοινωνίας με ανάλογες επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου και όλων όσων δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό τεχνολογικό χώρο», υπενθύμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, επισημαίνοντας ότι «το ελληνικό ναυτιλιακό cluster “Maritime Hellas” θα πρωτοστατήσει σε αυτή τη προσπάθεια πανελλαδικά και παγκόσμια».

«Είναι σημαντικό ότι στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Πρόεδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιτυχής έκβαση της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Κίνα, επιβεβαιώνεται με την άμεση ανταπόδοση της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν σειρά σημαντικών διακρατικών συμφωνιών, επιβεβαιώνοντας έτσι την αμφίδρομη ελληνοκινεζική οικονομική συνεργασία», ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΝΤ: Έχουμε επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του χρέους σε βάθος χρόνου

Τις ανησυχίες του για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα, παρά την συμφωνία του Eurogroup, εξέφρασε εκ νέου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ παράλληλα απέφυγε να αποσαφηνίσει τον ακριβή ρόλο που θα έχει ο οργανισμός στην μετα-Μνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, σημείωσε πως[…]

Περισσότερα »

Aναλήψεις 420 ευρώ εβδομαδιαίως από τράπεζες

Εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, μετά από την υπογραφή της απ’ ‘όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία ορίζεται ο τρόπος επαναλειτουργίας των τραπεζών από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Το ημερήσιο όριο αναλήψεων από ATM διατηρείται στα 60 ευρώ ημερησίως, όμως μετρητά που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *