Β. Κορκίδης: Πυλώνας για την εθνική οικονομία η κρουαζιέρα

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Σημαντικός πυλώνας για την οικονομία της χώρας μας η αύξηση που καταγράφεται στον τομέα της κρουαζιέρας, κατά 14 με 15 % στις αφίξεις και κατά 16% στο επιβατικό κοινό, δήλωσε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε παράλληλα ότι πρέπει να μείνουμε σταθεροί στις εμπορικές μας σχέσεις με την Κίνα, όπως μας στήριξε και η ίδια την περίοδο των capital control και παρά την ανησυχία που εκδηλώνεται λόγω του κορονοίου, σημείωσε ότι το χρονικό διάστημα της μεταφοράς των εμπορευμάτων είναι αρκετό για να αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας.

Πρόσθεσε δε, ότι καταγράφεται γενικότερα μια μείωση κατά 45% των εξαγωγών από την Ασία ενώ και τα πλοία ταξιδεύουν με το 70% του φορτίου τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκηνιακή Συμφωνία ΕΕ – ΔΝΤ για τη συμμετοχή του Ταμείου

Σε παρασκηνιακή συμφωνία για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και για τον τρόπο με τον οποίο θα οριστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατέληξαν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ, στο eurogroup που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την “σύμπλευση Τόμσεν” με την ΕΕ και στη συνέχεια τόσο ο[…]

Περισσότερα »

Στην ψηφιοποίηση της καταγραφής των επιβατών πλοίων, ώστε να διασφαλιστεί ότι σε περίπτωση ατυχήματος οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης θα έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους επιβαίνοντες, προχωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για να διευκολυνθεί η συνδρομή προς τα θύματα και τους συγγενείς τους, θα καταγράφεται στα δεδομένα και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *