Β. Λεβέντης: Δεν θα επιτρέψουμε να απολέσει το κύρος της η Εκκλησία

«Δεν μπορεί κανένας αρχιερέας να ανταλλάξει την θρησκευτική πίστη με υλικά αγαθά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας, ακόμη, ότι έγινε συναλλαγή ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Λεβέντης τόνισε, ακόμη, ότι «η Εκκλησία πήρε τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο των οικονομικών της και η κυβέρνηση πήρε την ουδετερότητα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων «με τη συμφωνία αυτή οι μητροπολίτες αποκτούν ισχυρή εξουσία έναντι των κληρικών και των οικονομικών της κάθε μητρόπολης. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι παύει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία να έχει την ισχύ και τον ρόλο και εξισούται με δόγματα και αιρέσεις».

Τέλος, υποστήριξε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν θα επιτρέψει να απολέσει το κύρος της η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις στη συνάντηση Τσίπρα – Ορμπάν

Με τον Ούγγρο ομόλογό του, Βίκτορ Όρμπαν, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουδαπέστη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά θέματα, με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να σημειώνει ότι η συζήτηση «έγινε σε κλίμα σεβασμού και ειλικρίνειας στις διαφορετικές απόψεις». Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις[…]

Περισσότερα »

Θ. Δρίτσας: Περισσότεροι χώροι για τους πρόσφυγες

Θα δημιουργηθούν νέοι αλλά και περισσότεροι χώροι με μικρότερη όμως χωρητικότητα, σε πολλές περιοχές από την Αθήνα ως την Ειδομένη, είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας. Πρόσθεσε ότι  υπάρχει επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και απηύθυνε έκκληση: Όσο περισότερο συμβάλλουμε όλοι τόσο πιο καλή θα είναι η διαχείριση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *