Β. Πανταζή: Να σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης

 

 

 

 

“Πρέπει ως κοινωνία να προβληματιστούμε για το πως η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τον εαυτό της”, είπε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση με κατηγορούμενους γνωστούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

“Ο κάθε κατηγορούμενος θα λογοδοτήσει, αλλά μέχρι να υπάρξει απόφαση πρέπει να σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας”, τόνισε η κα Πανταζή.

Όπως ανέφερε, “Υπήρξε μία την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης το Σαββατοκυρα προκειμένου να φανεί μια τεράστια σπουδή σε μία συγκεκριμένη υπόθεση ενός συγκεκριμένου κατηγορούμενου, ενώ δεν πληρούντο οι προυποθεσεις για την έκδοση εντάλματτος σύλληψης.

“Εμείς σαν κοινωνία έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στα θύματα που αποκαλύπτπουν μετά από χρόνια τη βία που έχουν υποστεί, γιατί κάθε φορά που διηγούνται το περιστατιοκό είναι σαν το ζουν για δευτερη φορά. Το πλέον σημαντικό είναι όλοι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας ενημερώνοντας τα για ζητήματα σεξουαλικότητας, θέματα που δυστυχώς μέχρι τώρα στην ελληνική οικογένεια είναι ταμπού και δεν συζητιόντουσαν, διότι έχουμε μία εξέλιξη της κοινωνικής πραγματικότητας και καλό είναι πλέον τα παιδιά μας να βγαίνουν στην κοινωνία ενημερωμένα”, δήλωσε η κα Πανταζή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωκοινοβούλιο: Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης από το 2021

Μπατονέτες, καλαμάκια, αναδευτήρες του καφέ: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε χθες , με μεγάλη πλειοψηφία, το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχής γενομένης από το 2021, της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης που μολύνουν τους ωκεανούς. Περίπου δέκα κατηγορίες προϊόντων, που περιλαμβάνουν επίσης τα κουβέρ, τα πιάτα ή ακόμη τις βάσεις στήριξης για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *