Β. Σπανάκης: Αύξηση δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Την δυνατότητα άμεσης αύξησης των δόσεων στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος καθώς και του ΕΝΦΙΑ πρότεινε ο Πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Βασίλης Σπανάκης κατά την έναρξη του διαδικτυακού σεμιναρίου για τις φορολογικές δηλώσεις έτους 2018.

Επίσης πρότεινε την επαναφορά της έκπτωσης του φόρου στην εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος προκειμένου να δοθούν κίνητρα και σε όσους έχουν χρεωστικές δηλώσεις έτσι ώστε να προβούν άμεσα στην δήλωση των εισοδημάτων τους και στην πληρωμή.

Επεσήμανε το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια οι δηλώσεις ξεκίνησαν στις 28 Μαρτίου αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό για το πότε θα κλείσουν οι δηλώσεις. Κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα για την αύξηση των δόσεων στον φόρο εισοδήματος και στον ΕΝΦΙΑ καθώς και  για την  επαναφορά της έκπτωσης στην εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Τέλος, ευχαρίστησε τα στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα των stress test 51 τραπεζών

Οι ελληνικές τράπεζες δεν συμμετέχουν στην άσκηση αντοχής καθώς είχαν εξετασθεί το 2015, αλλά τα «κόκκινα» δάνεια παραμένουν στο προσκήνιο. Τα αποτελέσματα του stress test θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority) το βράδυ της Παρασκευής (23.00 ώρα Ελλάδας). Από τις 51 τράπεζες οι 37 εποπτεύονται άμεσα από[…]

Περισσότερα »

Τελεσίγραφο! Αυτά τα μέτρα ζητούν οι δανειστές αλλιώς…

Τη ψήφιση μέτρων συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ θέτουν ως τελεσίγραφο οι επικεφαλής των θεσμών στη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη που ξεκίνησε πριν από λίγο στης Βρυξέλλες. Εξ΄ αυτών τα 2 δισ. ευρώ θα ενεργοποιηθούν άμεσα και τα άλλα 2 δισ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *