Β. Σπανάκης: Αύξηση δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Την δυνατότητα άμεσης αύξησης των δόσεων στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος καθώς και του ΕΝΦΙΑ πρότεινε ο Πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Βασίλης Σπανάκης κατά την έναρξη του διαδικτυακού σεμιναρίου για τις φορολογικές δηλώσεις έτους 2018.

Επίσης πρότεινε την επαναφορά της έκπτωσης του φόρου στην εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος προκειμένου να δοθούν κίνητρα και σε όσους έχουν χρεωστικές δηλώσεις έτσι ώστε να προβούν άμεσα στην δήλωση των εισοδημάτων τους και στην πληρωμή.

Επεσήμανε το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια οι δηλώσεις ξεκίνησαν στις 28 Μαρτίου αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό για το πότε θα κλείσουν οι δηλώσεις. Κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα για την αύξηση των δόσεων στον φόρο εισοδήματος και στον ΕΝΦΙΑ καθώς και  για την  επαναφορά της έκπτωσης στην εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Τέλος, ευχαρίστησε τα στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατούλης: Στα τρία δισ. οι οφειλές που ρυθμίστηκαν

Περισσότεροι από 120.000 οφειλέτες έχουν αξιοποιήσει τον νέο νόμο των 100 δόσεων για την ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, με τις οφειλές που έχουν ρυθμιστεί να πλησιάζουν τα τρία δισ. ευρώ και ποσό 90 εκατ. ευρώ να έχει καταβληθεί ήδη στα ασφαλιστικά ταμεία, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης[…]

Περισσότερα »

Τα τρία βήματα για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Τρία βήματα θα απαιτηθούν για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Το πρώτο πρέπει να γίνει από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα δύο από τα κοινοβούλια κρατών της ευρωζώνης και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, για να δρομολογηθεί η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα πρέπει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *