Β. Θάνου: «Μη νόμιμο» το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου

«Μη νόμιμο» χαρακτηρίζει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Όπως εξηγεί: «Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011».

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Θάνου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011. Το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή δεν εφαρμόζεται στα εγκλήματα διαφθοράς. Επομένως, είναι μη νόμιμο το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον Σημίτη εναποθέτει τις ελπίδες του ο Βενιζέλος

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια «συσπείρωσης» του χώρου, που επιχείρησε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντώντας κατ’ ιδίαν τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και εκείνη να πείσει για το «θετικό πρόσημο» της συνάντησής τους. Μόνη του ελπίδα τώρα, το νέο ραντεβού του σήμερα, με τον Κώστα Σημίτη στις έντεκα το πρωί στη[…]

Περισσότερα »

Δρίτσας: Κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα με τους μετανάστες

Έκκληση για ψυχραιμία στο «έντονο θόρυβο» που έχει ξεσπάσει στο θέμα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και σε βάθος το πρόβλημα και προσπαθεί να δώσει λύσεις. Όπως ανάφερε, κατά την πρώτη συνάντησή του με τους διαπιστευμένους ναυτιλιακούς συντάκτες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *