«Βάλε τα ροζ»… Ο Πειραιάς δίνει το σύνθημα!

Ρεπορτάζ: Άκης Καπράνος

Τα ροζ μπαλόνια που υψώθηκαν πάνω από το Δημοτικό Θέατρο το βράδυ της Κυριακής, έδωσαν το σύνθημα: «Βάλε τα ροζ»!

Φυσικά για τον καρκίνο του μαστού, καθώς στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπου o δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, συνοδεία της αντιδημάρχου Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνας Ζαρακέλη, της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα πολιτισμού, Ειρήνης Νταϊφά, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών «ΑγκαλιάΖΩ» για τον καρκίνο του μαστού, Αναστασία Πασακοπούλου.

Ήταν, αν θέλετε, μια εναλλακτική βραδιά καθώς, το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου, υπέροχα φωταγωγημένο, παρέμενε ροζ και μετά το πέρας της εκδήλωσης – και μάλιστα θα παραμείνει ροζ για μία εβδομάδα με σκοπό να ενισχύσει τη μετάδοση του μηνύματος της πρόληψης. Όπως ήταν αναμενόμενο, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, δηλαδή ειδική σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων, παρουσία δημοτικής αστυνομίας, υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτική χρήση γαντιών για τη διανομή του ενημερωτικού υλικού. Και ο κόσμος ήρθε. Συγκεντρώθηκε, συμμετείχε, ενημερώθηκε.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είχε να πει τα εξής: «Το Δημοτικό Θέατρο είναι φωταγωγημένο σε χρώμα ροζ που είναι το χρώμα του καρκίνου του μαστού. Το  πρωί είχαμε άλλη μία όμορφη δράση. Στολίσαμε ένα δέντρο σε ροζ χρώμα.  Είναι ένας καρκίνος θεραπεύσιμος. Είναι  αμαρτία να χάνονται ζωές. Η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές σε αυτήν την περίπτωση. Άρα κάνουμε το καθήκον μας όπως κάθε Οκτώβριο – δεν είναι η πρώτη φορά φέτος – και θα συνεχίσουμε.

Έχουμε κάνει και  μαστογραφίες σε δημότες έχουμε μοιράσει υλικό, κάνουμε αυτές τις δράσεις που είναι σημειολογικές. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικές δράσεις όχι μόνο για τον καρκίνο του μαστού και για άλλου είδους ασθένειες. Έχουμε κάνει πολλές δράσεις για το Αλτσχάιμερ έχουμε κάνει για τους διαβητικούς έχουμε κάνει μία σειρά δράσεων για ομάδες πληθυσμού ή για νόσους που είναι ευρέως διαδεδομένες. Μία στις οκτώ Ελληνίδες δυστυχώς θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού. Χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, οι περισσότερες χωρίς λόγο. Άρα είμαστε εδώ, θα είμαστε παρόντες όλοι στον αγώνα για την ενημέρωση και την πρόληψη για να συμβάλουμε και εμείς όσο μπορούμε για να σωθούν ζωές».

Η δε Αντιδήμαρχος Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της τόνισε: «Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.  Ο Δήμος Πειραιά σε αυτό το πλαίσιο στέκεται δίπλα σε όλες αυτές τις γυναίκες.  Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας, προκειμένου να καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούμε γι΄ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα. Από ότι μάθαμε από το «ΑγκαλιάΖΩ» το πολύ σημαντικό με τον καρκίνο του μαστού είναι ότι αν καταφέρουμε και έρθουμε νωρίς στο επίπεδο του ελέγχου, ο καρκίνος του μαστού είναι ένας από τους λίγους καρκίνους που μπορούν να ιαθούν πλήρως.  Αν μη τι άλλο αυτό είναι ότι καλύτερο μπορούμε να δώσουμε ως  μήνυμα : πρόληψη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση».

Η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά τόνισε την επιτυχία της εκδήλωσης:  «Είναι μία συμβολικά σημαντική εκδήλωση.  Μιλάμε για τον καρκίνο του μαστού που δυστυχώς, ο αριθμός θανάτων παγκοσμίως είναι τεράστιος. Ουσιαστικά αυτό που σηματοδοτεί η σημερινή εκδήλωση είναι πάνω από όλα πρόληψη.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» για τη συνεργασία τους και επίσης να πούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για  όλους μας, για όλες τις γυναίκες η πρόληψη. Είμαστε στο πραύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου που έχει φωταγωγηθεί στα ροζ, ευαισθητοποιούμεθα και ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει καρκίνος του μαστού».

Τέλος, η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Αναστασία  Πασακοπούλου, σημείωσε: «Ο Δήμος Πειραιά μαζί με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σήμερα την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου μαστού, την τιμάμε.  Οι εθελοντές μας μαζί με γυναίκες του Πειραιά  στόλισαν το μεσημέρι στο Πασαλιμάνι το δέντρο της Ελπίδας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για έναν καρκίνο που μπορεί να θεραπευτεί».

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης οποιοσδήποτε μπορεί από σήμερα να κοινοποιήσει, στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με τα hashtags #wearitpink #βάλεταροζ #destinationpiraeus #agaliazo και αυτές θα επαναπροωθηθούν από τους επίσημους λογαριασμούς του Destination Piraeus και του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε στη Σαλαμίνα το πρόγραμμα Kid’s Athletics  

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων της Σαλαμίνας, το πρόγραμμα «Kid’sAthletics» που υλοποιείται από τις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά & Νήσων σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Πειραιά & Νήσων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συνδρομή 11 διακεκριμένων αθλητών, εργαζόμενων στην Περιφέρεια Αττικής,[…]

Περισσότερα »

Κ.Ε.Δ.Ε. : Συνάντηση Γ. Πατούλη με το Χ. Σταϊκούρα

Με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τον Γενικό Γραμματέα Ι. Μουράτογλου και το  μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Α. Κοιμήση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *