Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας έλεγε ότι θα διώξει τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές

Αποκαλυπτικούς διαλόγους  που φέρονται να έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2015, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα Νέα, στο τελευταίο του βιβλίο περιγράφει μία σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Παππά. Ο Γιάνης Βαρουφάκης τους εξηγεί πως μόλις γίνουν κυβέρνηση πρέπει να διώξουν τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος και ο Πρωθυπουργός τους απαντά:

«Μόλις γίνω πρωθυπουργός, θα ζητήσω την παραίτησή του. και αν χρειαστεί θα τον διώξω από την κεντρική τράπεζα με φωνές και κλωτσιές». Και τότε, σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη, ότι ο Νίκος Παππάς εξηγεί ότι «υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Διαβλέπω παράθυρο ευκαιρίας

Σήμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει, με την ίδια ταχύτητα, τη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Economist. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι δημοσιονομικά υπεύθυνη, καθώς και εστιασμένη στην προσέλκυση επενδύσεων. “Είμαστε μία κυβέρνηση υπεύθυνη δημοσιονομικά. Είναι δική μου ευθύνη[…]

Περισσότερα »

Χρ. Σταϊκούρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να οδηγήσει τη χώρα

«Η κυβέρνηση με ιδεολογικές συντεταγμένες ψηφίζει συνεχώς τα πάντα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ και βουλευτής Φθιώτιδας επισημαίνει πως παρά τα σκληρά μέτρα η κυβέρνηση θα πάρει 7,5 δισ. ευρώ, ενώ η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι το ποσό που θα[…]

Περισσότερα »