Βάσει των γραμμών της ΕΕ το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα

Ενώ οι ώρες μετρούν αντίστροφα για το άνοιγμα των πυλών εισόδου της χώρας στους τουρίστες,  από την προσεχή Τετάρτη 1η Ιουλίου στην Κυβέρνηση αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την κατάρτιση της λίστας των χωρών στους υπηκόους των οποίων θα επιτρέπεται η είσοδος στα κράτη  – μέλη της Ένωσης.

Κατόπιν τούτου κυβερνητικοι παράγοντες επισημαίνουν ότι η τελική λίστα των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στη Ελλάδα, θα οριστικοποιηθεί μετά από την κατάληξη των διαβουλεύσεων μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και βάσει των κατευθύνσεων που θα δοθούν.

Είναι δεδομένο πάντως εδώ και μέρες και έχει καταστεί σαφές και από τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους ηγέτες των χωρών της Ένωσης είναι στις άμεσες προτεραιότητες της χώρας είναι μεν το  άνοιγμα της οικονομίας και η στήριξη του τουρισμού, αλλά πέρα και από οτιδήποτε άλλο είναι απόλυτη επιλογή το ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες,  κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις, είναι η πάγια θέση της ελληνικής πλευράς.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διοικητικοί δικαστές για δηλώσεις Ερντογάν: Στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα

Τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για το ζήτημα της μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών καταδικάζει και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, τονίζοντας ότι «καμία παρέμβαση από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται δεν είναι ανεκτή». Ακόμη, υπενθυμίζει ότι θεμέλιο της ελληνικής Δημοκρατίας είναι η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών,[…]

Περισσότερα »

Μύκονος και Σαντορίνη οι μεγάλοι κερδισμένοι της χρονιάς

Σαφές στίγμα για τις περιοχές που πρωταγωνιστούν στις ελεύσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα, την εφετινή τουριστική περίοδο δίνουν τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *