Βενιζέλος σε πηγαδάκι για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Βελτιώσεις στην συμφωνία με τα Σκόπια πριν πέσουν οι υπογραφές ζητάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος,εμμένοντας στην άποψηότι η σημερινή μορφή της συμφωνίας δημιουργεί τετελεσμένα.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως μέχρι την υπογραφή της, την Κυριακή, θα πρέπει να διορθωθούν κομμάτια της.

«Δεν λέω όχι στην ψήφιση της συμφωνίας εάν και όταν έρθει η κύρωση της Βουλή, αυτό που λέω είναι ότι μέχρι την υπογραφή της την Κυριακή θα πρέπει να διορθωθούν κομμάτια της», είπε και πρόσθεσε πως εάν αυτό δεν γίνει, τότε είναι αμετάκλητα τα λάθη που υπάρχουν και αδύνατο να διορθωθούν.

«Εγώ δεν είμαι τυχοδιώκτης ούτε μπορώ να πω από τώρα όχι σε μία συμφωνία όταν θα έρθει για κύρωση στη Βουλή. Θα πρέπει να σταθμίσω τότε το γενικό εθνικό συμφέρον. Τι ζημιά μπορεί να πάθει η Ελλάδα αν όλοι μιλούν θετικά για τη συμφωνία και εμείς πάμε να ανατρέψουμε μια πραγματικότητα. Θα πρέπει να δούμε τότε το διεθνές περιβάλλον και την ζημιά που μπορεί να υποστεί η χώρα εάν βρεθεί μόνη της», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: CNN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάθεση… συνεννόησης και από τις δύο πλευρές

Θετικά μηνύματα φαίνεται να «εξέπεμψε» στον Αλέξη Τσίπρα η Άγγελα Μέρκελ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή και αφού ο πρωθυπουργός της παρουσίασε τα βασικά σημεία της νέας πρότασης των Αθηνών ενώ θετική ήταν και η στάση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι[…]

Περισσότερα »

Μαξίμου: Εβδομάδα προετοιμασίας της επίσκεψης Τσίπρα στην Ουάσιγκτον

Εβδομάδα προετοιμασίας της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, δοκιμασίας στη Βουλή με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου και συνέχισης των συζητήσεων για την προετοιμασία της τρίτης αξιολόγησης, ξεκινά για την κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό, μετά τη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο των περιφερειακών συνεδρίων του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *