Βγήκαν μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά

Νίκος Παρασκευάς

Σε νέα φάση έχει μπει η φαγωμάρα που έχει ξεσπάσει στο ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά μετά την καταγγελία που έκανε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, εξέχων στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη, για πλαστογραφία εναντίον συντρόφων του που αντιδρούν στην επέκταση του λιμανιού κρουαζιέρας του Πειραιά.

Ο κος. Μπελαβίλας είχε καταγγείλει ότι οι χάρτες και τα σχέδια που είχαν προσκομίσει οι  «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» στο Δημοτικό Συμβούλιο για να στηρίξουν τις απόψεις τους για μη επέκταση του λιμανιού, ήταν παραποιημένοι και εμφανώς πλαστογραφημένοι!

Οι καταγγελθέντες για πλαστογραφία σύντροφοι του Νίκου Μπελαβίλα, δεν είχαν απαντήσει σε σημείο που όλοι στον Πειραιά πίστεψαν ότι δεν ήθελαν ή ότι δεν μπορούσαν να τα βάλουν μαζί του.  Φαίνεται όμως ότι τον περίμεναν στη γωνία και μόλις ανακοινώθηκε ο διορισμός του στη θέση του Προέδρου και Διευθύντος Συμβούλου της κρατικής εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΘΗΝΑΣ» με αρκετά παχυλό μισθό, ένας απ’ αυτούς, ο Σωτήρης Αλεξόπουλος, ξεσπάθωσε.   Έτσι σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως όταν η επιστήμη πρέπει ντε και καλά να υπηρετήσει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης τότε βρίσκει αστείες δικαιολογίες για να δυσφημίσει τα λαϊκά κινήματα.  Αν ήμουν στη θέση του κου. Μπελαβίλα, συνεχίζει ο Σωτήρης Αλεξόπουλος,  και αν άκουγα πως ο Δήμαρχος περιφέρεται με δικό μου κείμενο για να χτυπήσει δίκαιες αντιδράσεις πολιτών θα είχα παρατηθεί.

Με λίγα λόγια ο κος. Αλεξόπουλος υπονοεί ότι ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ ανταμείφθηκε με τη θεσούλα επειδή πήρε θέση υπέρ της επέκτασης του λιμανιού και εναντίον τους. Και ενώ μετά από αυτά όλοι περίμεναν να καταγγείλει ο κος. Αλεξόπουλος την εταιρεία – εφεύρεση από την οποία θα μισθοδοτείται ο κος. Μπελαβίλας και την οποία το σύνολο των δημάρχων της χώρας έχει αποδοκιμάσει λέγοντας ότι δεν έχει αντικείμενο και δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό πέραν της δημιουργίας θέσεων για ημετέρους, έκανε μια μεγαλόπρεπη κυβίστηση και πρότεινε να ιδρυθεί παρόμοια εταιρεία και στον Πειραιά! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: H Κυβέρνηση αφαιρεί αρμοδιότητες από τους δήμους

Η ΚΕΔΕ «εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη αφαίρεση από τους δήμους της αρμοδιότητας αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Για άλλη μια φορά και χωρίς να ερωτηθεί η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, η Κυβέρνηση προχωρεί εν κρυπτό στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων». Σειρά αυτή τη φορά έχει η αφαίρεση από τους δήμους της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *